Тържествен марш с участието на 4 хиляди души, посветен на

...
Тържествен марш с участието на 4 хиляди души, посветен на
Коментари Харесай

Москва отбелязва с марш военния парад от 1941 г.

Тържествен марш с присъединяване на 4 хиляди души , отдаден на 78-та годишнина от военния церемониал от 7 ноември 1941 година се организира на Червения площад в Москва, оповестяват ТАСС и " Интерфакс ".

Участва почетната армия на три типа въоръжени сили на Русия , смесен боен оркестър на Московския гарнизон, кавалерийска група от 60 конници на президентския полк, възпитаници от московското суворовско и московското военно музикални учебни заведения, кадети от московските и федерални образователни заведения, военнослужещи, 600 актьори и 250 доброволци.

Освен това по Червения площад минават 40 бойни машини от ВСВ . На парада са поканени към 7 хиляди посетители , измежду които 1 200 участници от войната и ветерани. Присъстват и няколко участници от военния церемониал на Червения площад на 7 ноември 1941 година

На Червения площад откриват музей с мостри на военна техника от войната, в това число известната " Катюша ", провеждат се тематични интерактивни платформи и фотозони, както и военни летописи, и филми за войната.


Кметът на Москва Сергей Собянин поздрави ветераните от ВСВ и им благодари за спокойното небе над главите .

" Скъпи ветерани! Защитници на Москва! Уважаеми московчани. Поздравявам ви за 78-годишнината от именития церемониал - 7 ноември 1941 година Този прочут ден навлезе в историята на Русия. Тук, на Червения площад, в леден и прохладен ден, вярата пламна в сърцата на хората . Тук, от стените на Кремъл, стартира дългият и сложен път до Берлин ".

Кметът Собянин разяснява, че в доста московски фамилии към момента се пазаят писма на бойци и военни оценки. " Имаме безконечен дъл към тези, които не се завърнаха от бойните полета . Те се бориха за родината си, за идващото потомство ! Прекланяме ви се за спокойното небе, бойци от Великата отечествена война ".

Той добавя, че героите на войната подаряват скъп опит , който учи на има вяра в обективна идея и битка за победа, без значение от компликациите .

" Днес, съхранявайки и умножавайки традициите на своите дядовци и прадядовци , наследниците на военните герои ще преминат по Червения площад. Ние сме уверени, че бъдещето на Русия е в твърди и мощни ръце . Слава на участниците в парада! Слава на победоносните бойци ! Слава на града-герой Москва! ", добавя кметът Собянин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР