Тържества за празника ще има във всички градове на страната.

...
Тържества за празника ще има във всички градове на страната.
Коментари Харесай

Заради тържествата за 3 март МВР е създало временна организация на движението

Тържества за празника ще има във всички градове на страната. Министерство на вътрешните работи основава краткотрайна организация на придвижване на най-натоварените места.

Първият освободен от турско иго български град Свищов отбелязва Националния празник с огромни тържества, които стартират с признателен молебен в църквата " Света Троица ". След това ще се организира празнично шествие до Паметника на свободата.

С общоградско честване, концерти, изложения, ветроходна регата и тържествена заря инспекция Варна се включва в отбелязването на 140-тата годишнина от Освобождението на България. Пловдив посреща 3 март с три типа нови 300 флагове по входните артерии и основни булеварди на града.

По случай 140-тата годишнина от Освобождението на България скиори и сноубордисти в национални носии ще се спуснат от връх Снежанка, след което ще извият огромно хоро.

За четвърта поредна година на 3 март признателна Стара Загора ще дефилира с 300-метров народен байрак до мемориала “Бранителите на Стара Загора ”.

Над 500 чиновници на Министерство на вътрешните работи ще се грижат за защитата на публичния ред по време на тържествата за 3 март на връх Шипка. Заради чествнията, до 6 часА тази вечер е лимитирано директното прекосяване на коли през Шипченския проход по пътя Габрово - Шипка - Казанлък.

Трафикът се насочва през прохода на Републиката по маршрут: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково - Казанлък и назад.

За гостите на тържествата на връх Шипка от 6 часа тази заран до два следобяд придвижването ще е еднопосочно от Казанлък към връх Шипка.

От 14:00 ч. до 18:00 ч. придвижването ще бъде еднопосочно от Шипка до Казанлък. Ще се позволява прекосяването единствено на проведен превоз с рейсове.

Заради честванията на 3 март, в София също е въведена краткотрайна организация на придвижването. От 8 сутринта до 12.30 на обед е неразрешено влизането, прекъсването и паркирането в региона на храм-паметника " Св. Александър Невски ". От два следобяд до 9 вечерта възбраната е в действие за региона на площад " Народно заседание ", където ще се организира тържествената заря-проверка.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР