Тарикати се опитват да финтират НАП и да не плащат

...
Тарикати се опитват да финтират НАП и да не плащат
Коментари Харесай

Тарикати крият данъци със скандални схеми

Тарикати се пробват да финтират Национална агенция за приходите и да не заплащат налози за онлайн търговия, като вкарват в схемата половината си рода, написа "Телеграф ".

Правят профили в онлайн платформите на стринки, вуйни, баби и тъщи и реализират продажбите си от тях. Целта е да разпределят покупко-продажбите измежду повече хора, с цел да не попаднат в полезрението на данъчните, които могат да ги потърсят поради недекларирани приходи. Много постоянно забърканите родственици си нямат и разбиране, че са попаднали в някаква скица.

Данъчните обаче елементарно засичат измамата, защото тя е прекомерно транспарантна. Тарикатите ги издава даже единствено това, че всички профили на роднините има един и същи телефон за връзка с продавача.

Припомняме, че инцидентните продажби на персонални движимости в нета не се таксуват с налог. Такъв се дължи единствено в случай че лицето реализира търговия по занимание, т.е. редовно подписва търговски покупко-продажби, даже да не е записано като търговец. Онлайн търговията на физически лица се следи от няколко години под лупа от Национална агенция за приходите, като се вземат данните от куриерските компании за пратките, платени с натрапен платеж.

Доходите на физическите лица от тази активност за първи път тази година бяха заложени и в авансово попълнените данъчни заявления. Заредени бяха общо 403,8 милиона лв. за 5 милиона и 700 хиляди колета.

Данъчните са се натъкнали на още няколко любопитни практики за прикриване на комерсиална активност в нета. Схемата е сходна като с роднините, само че вместо вуйни и стринки се употребяват търговски профили на безработни, които пък настояват, че носят пратките до избран адрес против възнаграждение от 5 лв. на курс.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР