Търговците вече са задължени да използват само софтуери за управление

...
Търговците вече са задължени да използват само софтуери за управление
Коментари Харесай

Търговците вече ще използват само софтуер за управление на продажбите, регистриран в НАП

Търговците към този момент са задължени да употребяват единствено софтуери за ръководство на продажбите, които са регистрирани в лист на Национална агенция за приходите. Това гласят дефинитивно признатите промени в Закона за митниците, с който се променя и Закона за налог върху Данък добавена стойност.

Изискванията към софтуера за ръководство на продажбите в комерсиалните обекти към производители, разпространители и ползватели, ще се дефинират от финансовият министър.

С разпоредба от министърът на финансите ще се дефинират и условията лицата, извършващи продажби през електронен магазин.

В Национална агенция за приходите производителите и разпространителите на програмен продукт ще заявяват, че софтуерът дава отговор на условията, както и че той не може да се трансформира, изтрива или манипулира информацията в базата данни, с която работи.

Агенцията ще сътвори електронен лист на софтуерите за ръководство на продажби в комерсиалните обекти. Лицата ще са длъжни да употребяват в комерсиалните си обекти. Лицата ще са длъжни да употребяват в комерсиалните си обекти единствено включените в листата софтуери.

На производителите и разпространителите на програмен продукт, който заявява погрешни данни в декларацията ще се постанова санкция. Санкция от 1 000 до 3 000 е избрана за физическите лица, които не са търговци. От 5 000 до 10 000 е санкцията за юридическите лица и едноличните търговци.

Юридическите лица и едноличните търговци, които употребяват програмен продукт за ръководство на продажбите, който не е включен в листата на Агенцията ще заплащат санкция от 5 000 до 10 000 лева /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР