Търговците в Тайван станаха свидетел на необичайно явление - през

...
Търговците в Тайван станаха свидетел на необичайно явление - през
Коментари Харесай

Защо тайванците изкупиха тоалетната хартия от магазините?

Търговците в Тайван станаха очевидец на извънредно събитие - през уикенда тайванците всеобщо изкупуваха тоалетната хартия от магазините поради слух, че ще последва скок в цената, предава BBC.

Оказа се, че не става въпрос просто за слух, а за самата истина. Производители са преудпредили търговците, ще цената на стоката ще се увеличи с сред 10 и 30% през идващия месец.

Някои от хората, решили да закупят извънредно огромно количество, споделят, че го вършат не поради по-високата цена, а от безпокойство, че продуктът ще свърши.

Поскъпването на тоалетната хартия е резултат от скока в цената на суровините, споделят от Министерството на стопанската система в Тайван. Сред факторите са горските пожари в Канада и спирането на производството в Бразилия.

В резултат пулпата от нишки, употребена за изработката на тоалетна хартия, към този момент коства към 800 $ за звук, съпоставено с 650 $ година по-рано.

Но съгласно един от най-големите снабдители в страната обстановката е още по-лоша. YFY настояват, че цената се е покачила доста повече - с към 50%. Повишават се и разноските за пакетиране и превоз.

И до момента в който чакаме, че растеж на цената на суровините ще се отрази в магазините по целия свят, към този момент няма сходна наклонност.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР