Търговците на риба откриха рядък син омар. Вместо да го продадат, те намериха място, където може да живее щастлив живот

...
Търговците на риба, които откриха рядък син омар, решиха да
Коментари Харесай

Търговците на риба, които откриха рядък син омар, решиха да пощадят готиния ракообразен и да го освободят, вместо да го продадат. Les Viviers de Noirmoutier, търговец на дребно на морски дарове във Франция, каза в публикация във Facebook, че шансът да се намери син омар е едно на 2 милиона – и те просто случайно попаднаха на такъв.

Търговците на риба са работили с туристическа служба на Ил д'Ю, за да намери нов дом за малкия женски омар. Малкият френски остров е точно до брега на Saint-Gilles, където се намира Les Viviers de Noirmoutie.

Те успяха да намерят зона на острова, която не позволява риболов, и ще пуснат синия омар там, „за да може да живее дълъг, спокоен и щастлив живот“, се казва в публикацията във Facebook.

Les Viviers de Noirmoutier казаха, че все още искат да дадат прякор на омара и поискаха предложения в коментарите към публикацията.

според Смитсониън.

Оранжев омар беше намерен в пратка в ресторант Red Lobster в Холивуд, Флорида, миналата година и персоналът отиде на мисия да спаси омара. Оранжевото животно беше наречено Чедър и донесено в аквариума на Рипли в Мъртъл Бийч.

По това време аквариумът каза на CBS News, че това е едно на 30 милиона открития. „Вибрационната черупка на Чедър е причинена от генетична мутация, която го кара да произвежда повече от определен протеин, отколкото други омари“, каза Рипли.

Сините омари са един на 2 милиона, според Аквариума на Нова Англия, който получи свой собствен син омар през 2020 г. 

През 2022 г. двойка баща и син откриха син омар по време на риболов в Каско Бей, Мейн – и въпреки че е рядък, не беше първият в щата. През 2021 г. ловец на омари в същия залив намери омар със син оттенък, подобен на захарен памук, според списание Smithsonian. А през 2014 г. 14-годишна и баща й уловиха син омар в Портланд.

Омарите могат да изглеждат сини, жълти или дори комбинация от цветове, но ще станат червени, когато бъдат сготвени, според Института за омари към Университета на Мейн. Тоест, освен ако не са бели омари или омари албиноси.

Още по-рядък бял омар беше намерен край бреговете на Мейн през 2021 г. от Джеймс Хук и компания, които казаха, че това е едно на 100 милиона открития.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР