Търговците на едро на лекарства няма да имат право да

...
Търговците на едро на лекарства няма да имат право да
Коментари Харесай

Търговците на едро остават без аптеки

Търговците на едро на медикаменти няма да имат право да имат аптеки. “Лице, получило позволение за търговия на едро с лекарствени артикули, не може да бъде собственик на позволение за търговия на дребно с лекарствени артикули в аптека”. Това е записано в плана за изменение на Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина, който е импортиран от Министерски съвет за разглеждане в Народното събрание. Целта е обезпечаване на конкурентна среда сред участниците на пазара за лекарства.

Според Българския фармацевтичен съюз сега едни и същи компании създават, търгуват на едро и имат вериги от аптеки. Това изкривява пазара, написа в. „ Труд “.

До 6 месеца след приемане на измененията, засегнатите от тях би трябвало да решат кой от двата бизнеса ще си запазят – аптеките или търговията на едро с медикаменти. Ако това не се случи в планувания законов период, шефът на Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) ще лишава издаденото по-късно във времето позволение. Когато втората по тип активност е търговия на дребно с медикаменти, се лишава разрешението за всички аптеки, написа в законопроекта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР