Търговците бързо намалиха бичите си позиции за суровия петрол миналата

...
Търговците бързо намалиха бичите си позиции за суровия петрол миналата
Коментари Харесай

Прогнозите за цените на петрола стават все по-мечи

Търговците бързо понижиха бичите си позиции за суровия нефт предходната седмица, реагирайки на намаляващите награди и признаците за задоволително предложение на районните петролни пазари.

Нетната дълга позиция, показваща разликата сред бичи и мечи залози, се срина до тримесечно дъно, защото портфолио мениджърите отървават от дълги позиции. Това подтикна механически продажби, тласкайки цените на Brent до към $80, а WTI Crude под $80 за барел през май.

Според данни от тържища, събрани от Reuters , портфолио мениджърите са продали еквивалента на 143 милиона барела в шестте най-значими фючърсни и опционни контракта за недопечен нефт и горива през последната седмица до 7 май. Най-значителният спад в бичи позиции бяха следени при Brent и WTI, дружно с продажбата на американски бензин и европейски контракти за деривати на газьол.

Настроенията измежду хедж фондовете и други финансови мениджъри се изместиха от умерено възходящи към мощно мечи при започване на май, защото напрежението сред Иран и Израел отслабна и придвижването на петролните ресурси предполагаше по-слаб пазар от предстоящото преди. Ситуацията беше друга при започване на април, когато нарасналото напрежение в Близкия изток докара до скок на рисковата награда при търговията с цените на петрола.

Преди месец Brent означи утрояване на чистата си дълга позиция от началото на декември, главно водено от ескалиращите геополитически опасности. Въпреки това капацитетът за скок до $100 изглеждаше отдалечен до края на април, защото наградите понижиха и комерсиалните ресурси от недопечен нефт и гориво се натрупаха, изключително на пазара в Съединени американски щати.

Оле Хансен от Saxo Bank означи, че дългите позиции за недопечен нефт са били понижени с най-бързите темпове от март 2023 година Това докара до продължение на продажбите в енергийния бранш, задействайки механически продажби на контракти за недопечен нефт и горива. Комбинираната чиста позиция в Brent и WTI падна до най-ниското си равнище от три месеца насам, като спекулантите понижиха доста своите чисти дълги позиции и в двата контракта.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР