Търговци шмекеруват с цената на черешите, пише Varna24.bg. На доста сергии за

...
Търговци шмекеруват с цената на черешите, пише Varna24.bg.
На доста сергии за
Коментари Харесай

Варненски търговци завъртяха нагла шашма с черешите преди Задушница

Търговци шмекеруват с цената на черешите, написа Varna24.bg.
На много сергии за продажба на зеленчук из града цената на плода се предлага нелегално за половин кг. Това е търговски трик, който цели да притегли клиент, с пресъхнала за черешки уста.

Продажните стойности варират сред 5 и 6 лв.. Така килограмът е 10 – 12 лв., колкото е на всички места. Кандидат купувачите обаче се бъркат, примамени от по-ниската цена и постоянно не гледат какъв е грамажа.

Въпреки, че е търговски маркетингов трик за привличане на клиентела, това обаче е неразрешено, защото е нелегално. Незаконно е, тъй като наложително, би трябвало да попада и цена за 1 кг. А такава постоянно няма.

Иначе търсенето на череши в навечерието на Черешова задушница във Варна е засилено. Хората не се тормозят от високата цена и купуват най-често по кг.

Експерти поучават добре да огледате плодовете, преди да ги закупите. Неравномерният цвят на черешата е сигнал, че не е с най-хубаво качество, до момента в който сухата „ опашка “ демонстрира, че те са лежали дълго време и няма да бъдат сочни. Самият цвят не демонстрира зрялост, защото има разнообразни сортове. Но неравномерният му цвят може да значи, че плодовете не са от най-високо качество.

Черешите са потребни, съдържа витамин С, витамини от група В, калий, диетични фибри. Средната норма за възрастен човек денем е 200-300 грама, поучават диетолози. Някои хора са склонни да прекаляват с потреблението на череши, тъй като са сезонни плодове и са налични за малко време. Преяждането на череши, както и с други сладки плодове, може да докара до наддаване на тегло. Освен това може да има краткотрайна смяна в изпражненията, дискомфорт в храносмилателната система, отичане на корема.

Важно е по какъв начин ги съхранявате. Ако плодовете стартират да трансформират своя цвят или да стават по-меки, това не значи, че те към този момент са за изхвърляне, само че вкусови им свойства се трансформират, ще имат по-малко витамини.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР