Търговци пускат брошури и се извиняват със съобщения , че

...
Търговци пускат брошури и се извиняват със съобщения , че
Коментари Харесай

Нова нелоялна практика с промо стоки

Търговци пускат брошури и се извиняват със известия, че няма да доставят промо артикули

Магазини за хранителни артикули пробват да се оправдаят със известия в медии , че няма да могат да доставят промоционални артикули заради „ непредвидени условия “ или „ механически “ и „ печатни “ неточности в настоящите си рекламни брошури .

Това е най-новата нелоялна процедура, видяна от онлайн платформата „ Ние, потребителите “.

Схемата работи по този начин:

Търговецът отпечатва брошурите за новия интервал и ги популяризира по всекидневно употребените от него канали. След като са достигнали до N на брой консуматори , които въз основа на тях и бюджета си вършат проекти за седмичното извършване на покупки, в средата на интервала на годност на офертата сдружението изпраща известия през медии, че рекламираните понижени артикули няма да бъдат предлагани на клиентите , ще бъдат налични на по-високи от оповестените цени или непосредствено се оферират по-скъпи различни продукти.

Някои от тези артикули са свързани с настоящи събития от българския календар и наближаващи празници, какъвто е последният образец – разнообразни разфасовки на агнешко месо , за които се оповестява, че няма да бъдат предлагани заради непредвидени условия .

В други случаи става дума за едни от най-търсените артикули кисело мляко, яйца и прочие, като търговецът предлага различни на оповестените в брошурата продукти в не толкоз бюджетни разфасовки , което води до оскъпяване на продукта за потребителите, или от различен производител. Например, вместо опаковка от 15 бр. яйца размер L за 6,49 лева, 10 бр. от същия размер за 4,69 лева или кисело мляко 3,6% вместо 500 гр. за 1,19 лева, 400 гр. за 1,09 лева

Понякога „ техническа неточност “ се показва като причина за оповестени доста по-високи цени от тези, на които даденият артикул може да бъде закупен в магазина.

„ Без значение дали е с или без предумисъл, това деяние съставлява недобросъвестно и непрофесионално държание от страна на търговците. Как те ще подсигуряват, че с няколко изявления в медии ще покрият същата публика, която са покрили с брошурата, популяризирана в комерсиалните обекти, пощенските кутии и онлайн, включително и при излъчени реклами в електронните медии. Още повече, че все още на изпращане на известието до медиите брошурата без редакции продължава да стои в онлайн пространството, на уеб страницата на търговеца и в е-картата за прилагане на отстъпки “, изясняват специалистите от „ Ние, потребителите “.

Тъй като се следи повторяемост, този метод се трансформира в процедура .

Единственият метод потребителите да противодействат е да си вършат прелиминарен лист, да обръщат внимание на типа, грамажите и маркирането на касата на всеки от продуктите и да се въздържат от непланирани покупки.  
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР