Търговци на плодове и зеленчуци от Женския пазар нападнаха инспектори

...
Търговци на плодове и зеленчуци от Женския пазар нападнаха инспектори
Коментари Харесай

Търговци на Женския пазар нападнаха инспектори, които проверяват изрядни ли са кантарите

Търговци на плодове и зеленчуци от Женския пазар нападнаха инспектори от държавната организация, които ревизират какъв брой изрядни са везните по пазарите.

Проверките започнаха в най-активния сезон за търговия с плодове и зеленчуци - септември и ще продължат до края на октомври.

За целия септември инспекторите са ревизирали 26 общински пазари и тържища в цялата страна. От тестваните предишния месец 801 броя везни, общо 228 не дават отговор на условията. Причините са разнообразни - някои изобщо не са минали през процедурите по одобрение, с цел да бъдат употребявани за премерване на артикули, а други не са подновявали наложителните годишни инспекции, оповестява Българска национална телевизия.

За цялата 2019 година данните от инспекциите сочат че 10% от употребяваните средства за мерене на артикули в търговскитеобекти не са отговаряли на законовите условия. Или с други думи, всяка десета везна, с която са ни мерили покупките е показвала отклонения.

Днес инспекторите попаднаха на семейство търговци, чиято везна няма позволение за приложимост. "Иначе имам везна, имам и документ. В момента ми падна батерията, те не щат да ме чуят. Имам си кантар 0 български, дето си работя с него, само че те не желаят ", изяснява търговката.

На апела да го покаже, тя отвръща: "Те не желаят да го видят, пък на теб ще ти го демонстрирам ", отсича тя.

Много от нелоялните търговци изоставиха сергиите си по време на инспекцията.

Глобата за физически лица за неизрядни везни е от 100 до 300 лв., а за юридически - от 200 до 500 лв..

Съставянето на актове постоянно поражда експанзия. Инспекторка бе нападната и през днешния ден от нападателна нарушителка. Жената бе арестувана.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР