Търговци и собственици на павилиони в близост до бул. Иван

...
Търговци и собственици на павилиони в близост до бул. Иван
Коментари Харесай

Спират тока на павилиони около бул Иван Гешов

Търговци и притежатели на павилиони наоколо до бул. " Иван Гешов " са били предизвестени, че електрозахранването им ще бъде спряно през днешния ден.

Това се случва след трагичния случай с 16-годишното момче , което почина от токов удар от шахта на булеварда. Район " Триадица " очевидно е почнала масирана акция против противозаконните обекти .

Според търговците обаче правата им да нарушени. Те демонстрират папки с документите, контракти и позволения. Повече от павилионите имат и лични електромери , контракт и фактури , което значи и че заплащат потребеното електричество и пред ЧЕЗ са изрядни.

Пред БиТиВи един от притежателите на заведение описа, че при тях пристигнал представител на ЧЕЗ, който ги уведомил, че ще им пресечен тока, без обаче да уточни действителна причина за това. Търговците имат подозрения, че зад тези дейности стои нечий вкус да придобие терена .

Представители на общината не пожелаха да застанат пред камерата на БиТиВи и да обяснят на хората дали ще могат да работят. Те предоставиха мнение, в което се споделя, че обектите са употребили терените въз основа на срочни контракти, които са изтекли през годините. В тази връзка са им изпращани писма, с което са били известени.

Търговците обаче са безапелационни, че в никакъв случай не са получавали такива уведомления.

Припомняме, след случая Столична община трансферира отговорността за противозаконното свързване на регион " Триадица ", макар че архитектът на региона Е. Мишев увери, че противозаконният обект е на територията на болница с принципал Министерство на здравеопазването, и е вписан даже в кадастъра. Все още няма изясненост чия е отговорността за свързването към електрическата мрежа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР