Търговският излишък на Германия се е увеличил през август, като

...
Търговският излишък на Германия се е увеличил през август, като
Коментари Харесай

Търговският излишък на Германия расте

Търговският остатък на Германия се е нараснал през август, като износът е повишен по-силно от вноса, подобрявайки още повече обстановката за най-голямата европейска стопанска система в края на лятото, съобщи ДПА.

Износът през август се е нараснал с 3,1 на 100 макар опасенията от резултата на по-силното евро, отбелязвайки най-бързия ритъм на напредък от 12 месеца, разгласи през днешния ден федералната статистическа работа.

Анализаторите чакаха усилване на износа с 1,1 на 100 през август след скромния напредък от 0,2 на 100 през юли.

Вносът е повишен доста по-слабо - с 1,2 на 100 след растежа от 2,4 на 100 през юли, макар че анализаторите предвидиха покачване едвам с 0,5 на 100.

Разликата сред износа и вноса е довела до увеличение на комерсиалния остатък на Германия до 21,6 милиарда евро по отношение на поправената към покачване стойност от 19,3 милиарда евро през юли, допринасяйки за усилване на напрежението сред Берлин и сътрудниците му в Европа и Съединени американски щати.

Германия е под напън през последните години поради размера на комерсиалния си недостиг, защото съгласно критиците по този метод не способства за стимулирането на международния стопански напредък.

Отчетено на годишна основа немският експорт е скочил със 7,2 на 100 през август с помощта на мощното търсене от главните търговски сътрудници на страната от еврозоната.

Вносът е повишен още повече - с 8,5 на 100 по отношение на август 2016 година.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР