Търговският дефицит на САЩ се разшири през февруари до 4-месечен

...
Търговският дефицит на САЩ се разшири през февруари до 4-месечен
Коментари Харесай

Търговският дефицит на САЩ се разшири през февруари до 4-месечен връх

Търговският недостиг на Съединени американски щати се разшири през февруари до 4-месечен връх от 70,5 милиарда $, защото износът означи по-силен спад от вноса, демонстрират данни на Министерството на търговията.

Дефицитът при търговията със артикули и услуги се увеличи през февруари с 2,7% до 70,5 милиарда $ от 68,7 милиарда $ през януари.

Разширяване на недостига беше вследствие на спада на износа с 2,7% до 251,2 милиарда $, защото беше регистрирано понижаване на продажбите на промишлени доставки и материали, коли, на потребителски и финансови артикули като самолети. В същото време вносът се намали с 1,5% до 321,7 милиарда $, отразявайки по-слабите доставки в Съединени американски щати на създадени зад граница потребителски артикули и коли.

Днешните търговски данни допълват сигналите напоследък, че хората по света може би стартират да се лимитират своето ползване поради агресивното покачване на лихвите от страна на световните централни банки, които усилиха разноските по заемите, с цел да се борят с високата инфлация.

Редица икономисти чакат стопанската система на Съединени американски щати да се охлади по-късно тази година, като някои от тях не престават да предвижда, че тя може да изпадне даже в криза.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР