Търговският дефицит на САЩ е нараснал рязко през октомври, тъй

...
Търговският дефицит на САЩ е нараснал рязко през октомври, тъй
Коментари Харесай

Търговският дефицит на САЩ се е увеличил през октомври заради слабия износ

Търговският недостиг на Съединени американски щати е повишен внезапно през октомври, защото забавянето на световното търсене и мощният $ са повлияли върху износа, оповестява Българска телеграфна агенция.

Ръстът на недостиг е с 5,4 на 100 до 78,2 милиарда $, разгласи през днешния ден комерсиалното министерство. Износът е намалял с 0,7 на 100 до 256,6 милиарда $. Вносът е повишен с 0,6 на 100 до 334,8 милиарда $.

През тази година доларът за прочут интервал нарастна с над 11 на 100 по отношение на валутите на главните търговски сътрудници на Съединени американски щати по отношение на края на декември 2021 година вследствие на най-бързия цикъл на повишение на лихвите от Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати от 80 -те години на предишния век, целящ да овладее галопиращата инфлация.

По-малкият търговски недостиг бе един от главните фактори зад възобновяване на икономическия напредък през третото тримесечие. Рязкото нарастване на недостига през октомври допуска, че търговията може да спре покачването на брутния вътрешен артикул през това тримесечие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР