Търговските вериги искат спешна среща със здравния министър и предлагат

...
Търговските вериги искат спешна среща със здравния министър и предлагат
Коментари Харесай

Търговските вериги предлагат отлагане на мерките до 21 ноември

Търговските вериги желаят незабавна среща със здравния министър и оферират да се фиксира рационален период за осъществяване на разпорежданията в заповедта - да вземем за пример до 21 ноември 2021 година Това излиза наяве от намерено писмо на Сдружението за съвременна търговия до Стойчо Кацаров.

В рамките на този интервал, дружно със прецизното съблюдаване на препоръчаните ограничавания в Доклада на Главния здравен контрольор от 8 кв. м на 1 човек, предлагаме и опция за отваряне имунизационни пунктове на паркингите на огромните търговски вериги при обезпечаване нужното подпомагане от страна на здравните управляващи. Предлагаме документът за антитела да важи като зелен документ, с конкретизиране на съответния брой и за подобаващ интервал. От сектора желаят незабавна среща със здравния министър и показват безпокойството си, че прекъсването на работа на доста търговски обекти и излизането в неплатен отпуск на близо 200 000 души е измежду другите съществени проблеми, които в средносрочен проект има капацитет да доведат след себе си още по-сериозни последици. Бихме желали да подчертаем, че е недопустимо ограничения, касаещи търговията на дребно, която е вторият максимален шеф в страната, да не се съгласуват с представители на бранша.

В сегашния си вид заповедта крие заплаха от задълбочаване на здравната рецесия,

слага пред справедлива неспособност търговците да провеждат тестването и имунизирането на чиновниците в рамките единствено на един ден и с това слага пред риск тяхната работа, се споделя още в писмото на сдружението.

Относно ограниченията търговците пишат още, че схващат главната цел да се подтиква популацията да се имунизира и да отслабне натиска върху здравния бранш, само че по този метод има риск да забележим тъкмо противоположния резултат от тези ограничения:

- първо, тъй като пунктовете за имунизация и тестване няма да могат да поемат упования напор от хора

- пренасочването на човекопотока към дребни по мярка търговски обекти (по-малки от 300 кв. м) ще докара до в допълнение нежелано скупчване на хора и по този метод увеличение броя на инфектираните.

Всичко това ще сложи под още по-голям напън здравната система през идните седмици.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР