Търговските представители на България зад граница ще събират данни за

...
Търговските представители на България зад граница ще събират данни за
Коментари Харесай

Търговските ни аташета зад граница ще събират данни за цените на 20 вида храни

Търговските представители на България зад граница ще събират данни за цените на 20 съществени хранителни артикули . Това разпореди министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов.

Сред следените артикули са брашно, олио, ориз, фасул, захар, прясно и кисело мляко, масло, краве сирене, кашкавал, яйца, месо и други Информацията ще бъде обновена всяка седмица. Това ще подкрепи процеса по анализиране на образуването на цената на продукта от производителя до крайния консуматор.

Цените ще бъдат следени в огромните хранителни вериги и дребните търговски обекти на седем европейски страни – Германия, Австрия, Франция, Румъния, Гърция, Чехия и Хърватия. Данните ще се обработват и съпоставят с цените в България , като цялата информация ще бъде обществена.

Целта е от една страна потребителите да имат цялостна информация, а от друга – да се лимитират нелоялни практики и начисляване на свръхпечалби от страна на търговците. От министерството признават, че напоследък зачестяват сигналите за едни и същи артикули, които се продават на повишени цени в българските търговски обекти.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР