Търговските обекти, които в момента са предмет на обществена дискусия,

...
Търговските обекти, които в момента са предмет на обществена дискусия,
Коментари Харесай

Главният архитект на район Триадица хвърли оставка

Търговските обекти, които сега са предмет на социална полемика, не попадат в листата на региона. Това съобщи кметът на столичния регион " Триадица " Димитър Божилов на конференция, отдадена на случая, при който почина 16-годишно момче, ударено от ток.

Въпреки това като морална и човешка постъпка основният проектант на региона си подава оставката, беше оповестено на брифинга в региона.

Божилов изясни, че гибелта на едно дете сложила на дневен ред извънредно доста въпроси, които би трябвало да бъдат изяснени. Не единствено като служители, само че и като хора ние сме потресени от случая и желаеме истината да излезе нескрито, настоя кметът.

По думите му правдивост би трябвало да бъде въздадена, а виновниците да понесат своята отговорност. Колегите от Столична община загатнали за писма към районната администрация с претенции за информация за противозаконни обекти. Божилов посочи, че регион " Триадица е дал отговор на писмата с работа на терен. Писмото, изпратено от " Архитектура и градоустройство " съдържа лист с 23 обекта на територията и всъщност съставляват редица реклами и уреди, като 11 не са били налични, останалите 6 не са били с точни координати, за още 6 са формирани констативни актове.

Издадени са десетки констативни акта и са налагани санкции на противозаконните търговски обекти на територията на община " Триадица ", акцентира Божилов. В медийното пространство било изнесено информация за служебна записка, издадена от районната администрация. Бележката е била издадена и подписана в интервал, когато основният проектант на общината, който заема длъжността от 2008 година до момента, не е бил на работа. Кой я е подписал, каква е била връзката и каква е съпричастността на обекта към съдбовния случай, ще установяват проверяващите органи, безапелационен бе Божилов.

Той е разговарял с основния проектант на регион " Триадица ", който декларирал, че ще напусне региона като морална и човешка постъпка. Оставката или напускането на администрацията е честен акт и с него основният проектант на региона желае да застане зад името си и да му се даде опция да го почисти, изясни Димитър Божилов.

Кой е подписал бележката - ще стане ясно от проверяващите органи.

Съгласно Закон за устройство на територията общ надзор на работата на основните архитекти на регионите дава отговор основният проектант на общината. Нашата цел е истината да излезе нескрито, сподели още кметът на региона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР