Търговските дружества на ведомството приключили годината на печалбаНова жилищна програма

...
Търговските дружества на ведомството приключили годината на печалбаНова жилищна програма
Коментари Харесай

110 жилища в София отпускат на военни

Търговските сдружения на ведомството завършили годината на облага

Нова жилищна стратегия на Министерство на защитата (МО) към този момент е в ход, оповестиха пред “Труд ” от ведомството. Тя започва през предходната година. Само в София се обновяват близо 110 жилището, които скоро ще посрещнат военнослужещи без квартира. Терените са в кварталите “Младост ”, “Дружба ”, “Люлин ” и “Овча купел ”.

Общо за страната безквартирните военни са към 4100, като единствено в столицата те са 1300. Униформените, които сега живеят на свободен наем, всеки месец получават финансова помощ от МО. Тя се движи в диапазона сред 100 и 200 лв., а размерът й зависи от гарнизона, в който служат и броят на членовете на фамилията им.

От военното ведомство оповестиха още, че е стартиран и план за обезпечаване на модерна екипировка за българския боец, като обособени съставни елементи към този момент се тестват в Сухопътните войски.

Относно систематизираното положение на комерсиалните сдружения на Министерството на защитата през 2018 година, наклонността е към стабилизиране. Положителен финансов резултат регистрират 7 от тях – “Интендантско обслужване ” ЕАД, “Снабдяване и търговия – МО ” ЕООД и “МОБА ” ЕООД, ТЕРЕМ Холдинг ЕАД, “Интендантско обслужване ” ЕАД и ДКЦ “Св. Георги ” ЕООД, Хасково.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР