Търговските бараки в курорта Златни пясъци две години са работили

...
Търговските бараки в курорта Златни пясъци две години са работили
Коментари Харесай

Иван Портних: Търговските обекти в “Златни пясъци” 2 години са работили без разрешение

" Търговските бараки в курорта " Златни пясъци " две години са работили без позволение ", сподели кметът на Варна Иван Портних, като добави, че от общината са алармирали Дирекция за народен строителен надзор, че бараките са противозаконни, само че не е последвала реакция, съобщи Българска национална телевизия. 

" Освен това Община Варна има изпратена скица на преместваеми обекти в курорта, подписана от заместник-министър Ирена Георгиева. Въпреки че съгласно член 13, алинея 3 от ЗУЧК, би трябвало да се подпише от министъра на туризма. В общината не разполагат със заповед на министъра на туризма за утвърдена скица за преместваеми обекти в курорта ", обясни Портних.

Той попита и за какво няма реакция от служебния министър на туризма Илин Димитров. " Да поддържа публичния интерес и курортът да се отърве от бараки, като се анулира въобще въпросната скица ", прикани кметът на Варна.

" Правната процедура в коментирания от кмета Портних случай понастоящем е следната: Комплекс " Златни пясъци " е народен курорт. Поставянето на преместваеми обекти и уреди на територията на националните курорти се прави по реда на член 13, алинея 3 от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, а не по наредбата на Община Варна ", споделиха на собствен ред от " Златни пясъци ".

 Източник: Община Варна

Още фотоси на комерсиалните обекти, тук > > >

В свое мнение от ДНСК обясниха, че административните дейности по унищожаване на преместваеми обекти са спрени до произнасянето на способния съд. От там напомнят, че с решение от 21 юли предходната година Административен съд - Варна, доказано с решение на Върховния административен съд, е анулиран отхвърли на основния проектант на община Варна да издаде позволение за слагане на преместваеми обекти в курорта.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР