Търговски плавателен съд е бил ударен от неидентифициран снаряд край

...
Търговски плавателен съд е бил ударен от неидентифициран снаряд край
Коментари Харесай

Хутите обстрелваха петролен танкер в Червено море

Търговски кораб е бил ударен от " неидентифициран снаряд " край Йемен. Взривът е предизвикал пожар, който е бил " сполучливо сподавен ", а корабът и екипажът са " в сигурност ", заяви Центърът за морските търговски интервенции на Обединеното кралство UKMTO.

Корабът е напът към идващото си пристанище. Агенцията за морска сигурност " Амбри " съобщи, че нападнатият кораб е петролен танкер, плаващ под панамски байрак, който е пътувал към пристанище Ню Мангалор в Индия. Танкерът е регистриран през 2019 година от английската компания Union Maritime Ltd. Друг кораб, обвързван със същата компания стана обект на набези от страна на хутите, напомнят осведомени. 

Подкрепяните от Иран бунтовници, които управляват огромна част от крайбрежието на Червено море в Йемен, направиха десетки удари с ракети и дронове по корабоплаването през последните четири месеца. Това са действия, които съгласно тях са в символ на взаимност с палестинците в Газа. Хутите се заканиха да нападат израелски, английски и американски кораби, както и плавателни съдове, пътуващи към израелски пристанища, което наруши трафика по жизненоважния търговски път.

Съединените щати, които управляват интернационалната коалиция, образувана да пази корабоплаването в Червено море, от средата на януари нанасят удари по цели на хутите в Йемен. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР