Търговски обекти ще се появат отново по спирките на градския

...
Търговски обекти ще се появат отново по спирките на градския
Коментари Харесай

Връщат будките по спирките във Варна

Търговски обекти ще се появат още веднъж по спирките на градския превоз във Варна. Това утвърдиха с 28-гласа " за ", против 12 " срещу " общинските съветници на съвещанието на Общинския съвет, което се организира през днешния ден в морския град, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Една от значимите точки в него бе: Одобряване на решение на кмета на Община Варна за разкриване на процедура за установяване на концесионер и възлагане на " Концесия за поддръжка на съществуващи заслони на спирки, слагане на модулни автобусни спирки и магазини или модулни автобусни спирки с вендинг автомати върху поземлени парцели - обществена общинска благосъстоятелност и осъществяване на комерсиална активност в тях, за облекчаване на публични потребности, свързани с всеобщия публичен превоз на част от територията на Община Варна ".

Целта е на концесия за интервал от 25 години ще бъдат отдадени 364 спирки, разпределени в три пакета. Бъдещите вложители ще би трябвало да ги поддържат, като ще получат правото да разположат и търговски обекти - павилиони и вендинг машини. Техният брой ще бъде общо 54.

Доскоро тези спирки бяха стопанисвани от три компании, само че две от тях са в неплатежоспособност, а третата сама се е отказала от концесията, бе обявено по време на съвещанието. Четвъртата компания, която се грижи за част от спирките в града, е декларирала предпочитание да продължи активността и затова те не са включени в процедурата.

Самата процедура мина при огромни различия. Част от общинските съветници бяха срещу, като предложиха това решение да бъде оставено за след изборите. Други също бяха срещу отдаването на концесия, като предложиха заслоните да бъдат изрисувани от възпитаници от двете учебни заведения по изкуствата във Варна. Така спирките хем ще са красиви, хем ще бъдат защитавани и поддържани тъкмо от тези деца, които са ги рисували.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР