Търговската война между Европа и САЩ все още може да

...
Търговската война между Европа и САЩ все още може да
Коментари Харесай

Берлин: Търговската война със САЩ все още може да се избегне

Търговската война сред Европа и Съединени американски щати към момента може да бъде предотвратена, сподели през днешния ден немският министър на стопанската система Бригите Циприс, представена от " Ройтерс ". Тя добави, че се надява договарянията в Брюксел този уикенд да попречат на ескалацията на напрежението.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа тази седмица предписание за налагане на мито от 25 % върху вносната стомана и 10 % върху вносния алуминий, само че американски съдружници, измежду които Европейски Съюз и Япония, оказват напън за разхлабване на мярката.

Постоянният търговски представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър би трябвало да се срещне през днешния ден с европейския комисар по търговията Сесилия Малмстрьом, както и с японския министър на стопанската система Хирошиге Секо.

Пред немското радио " Дойчландфунк " Циприс сподели, че към този момент няма наложени мита и е прекомерно рано да се приказва за очертаваща се комерсиална война.

Стигнахме обаче до обстановка, при която първичните престрелки станаха съществени, добави тя.

Циприс означи, че Сесилия Малмстрьом се пробва да реши разногласието посредством договаряния. По думите й към момента се водят договаряния и " към момента става въпрос за дипломация, а не за война ".

Според Циприс новите американски мита са в нарушаване на наредбите на Световната комерсиална организация (СТО), а Германия ще координира дейностите си с Европейската комисия за това по какъв начин да се реагира, в случай че Тръмп продължи с проекта си.

Разбира се ще би трябвало да стартира правосъдно дело против него в СТО, сподели Циприс. Освен това ще би трябвало да мислим за контрамерки, добави тя. (БТА)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР