Търговията с наркотици, незаконната проституция и контрабандата на тютюн са

...
Търговията с наркотици, незаконната проституция и контрабандата на тютюн са
Коментари Харесай

Ето двата сектора, генерирали 4,5 милиарда евро за икономиката на Нидерландия през 2021 г.

Търговията с опиати, противозаконната проституция и контрабандата на тютюн са генерирали към 17 милиарда евро в Нидерландия през 2021 година, само че множеството от приходите са изтекли в чужбина, сочи ново проучване на Националната статистическа работа на Нидерландия.

Като цяло противозаконните действия са генерирали 4,5 милиарда евро за нидерландската стопанска система през 2021 година, заяви службата.

Най-големи доходи е донесъл кокаинът, генерирайки 10,7 милиарда евро от продажби, само че 90% от приходите са отишли в чужбина. „ Голяма част от интернационалната търговия с опиати, която се прави в Нидерландия, е под управлението на хора, които не живеят тук “, декларират от Националната статистическа работа на Нидерландия в  публикацията „ Оценка на противозаконните действия в националните сметки “.

Незаконната стопанска система съставлява 0,5 % от нидерландската стопанска система

Освен търговията с кокаин Националната статистическа работа прави оценка и производството и търговията със синтетични опиати, производството и търговията с канабис, проституцията и противозаконното произвеждане и търговия с тютюн. В случая с канабиса и проституцията статистиката мери освен частта, която принадлежи към противозаконната стопанска система, само че и законната и толерирана част. През 2021 година общата добавена стойност на противозаконните действия е възлизала на 4,5 милиарда евро. евро, което възлиза на 0,5 % от брутния вътрешен артикул. 

В Нидерландия през 2021 година от търговията и производството на синтетични опиати са извоювани над 3 милиарда евро. Както и при търговията с кокаин, огромна част от нея изтича в чужбина. Почти една трета от тези доходи способстват за брутния вътрешен артикул.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР