Търговията с криптовалута ще стане много по-достъпна с нова услуга

...
Коментари Харесай

Ще търгуваме криптовалута с обикновени банкови сметки


Търговията с криптовалута ще стане доста по-достъпна с нова услуга на Mastercard
(снимка: CC0 Public Domain)

Платежният оператор Mastercard възнамерява да пусне услуга за търговия с криптовалута, обвързвана с елементарни банкови сметки. Crypto Source ще проработи при започване на идната година като част от пилотна стратегия в Съединени американски щати, Израел и Бразилия.
още по темата
Възможността да купувате криптовалута в личната си банка, където имате сметка, е потребност на пазара и това, което потребителите желаят, споделя Аджай Бхала, президент по киберсигурността на Mastercard, в изявление за Блумбърг. Той обаче не прецизира кои банки ще вземат участие в пилотния план.

Mastercard ще предлага услугата Crypto Source в партньорство с компанията за цифрови активи Paxos Trust. Именно тя ще дава услуги за търговия и предпазване на виртуална валута от името на банките. Това значи, че кредитните институции няма да държат криптоактиви.

Поради икономическия спад и възходящата инфлация, пазарът на криптовалути се сблъска с проблеми, които доведоха до поредност от банкрути, както и до загуба на съвсем 2 трилиона $ капитализация.

Въпреки това огромните финансови компании не престават да оферират артикули и услуги в този сегмент. Така да вземем за пример, в края на предишния месец борсовият оператор Nasdaq разгласи проекти да стартира да предлага услуги за предпазване на цифрови активи на своите клиенти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР