Търговията на Уолстрийт стартира с понижения, следвайки негативното представяне на

...
Търговията на Уолстрийт стартира с понижения, следвайки негативното представяне на
Коментари Харесай

Китайският вирус-убиец порази и Уолстрийт

Търговията на Уолстрийт започва с намаления, следвайки отрицателното показване на тържищата в Азия и Европа на фона на засилващите се терзания по отношение на епидемията на новия ковид в Китай, която към този момент докара до цялостната обсада на два многомилионни града в азиатска страна и до опасения, че може да прерасне в пандемия.

По последна информация броят на починалите от смъртоносния вирус в Китай е 17, а инфектирани са към този момент близо 600 тъкмо преди началото на Лунната нова година, когато по принцип милиони китайци се насочат на едноседмични пътувания в и отвън страната.

Съобщава се за инфектирани във от ден на ден други, най-вече азиатски страни, което ускорява опасенията, че възможна вирусна пандемия може да засегне към момента нестабилната азиатска и международна стопанска система.

Смесените финансови доклади за последното тримесечие на огромни американски компании също способстват за отрицателната инвеститорска конфигурация на пазарите на акции в Съединени американски щати.

Индексът DJIA започва търговията в четвъртък с намаляване от над 100 пункта (понижение с 0,4%), необятният показател S&P500 - с 0,3%, а софтуерният Nasdaq Composite - с 0,15%.

Акциите на Procter & Gamble поевтиняват едва с 0,1%, откакто огромната компания за потребителски артикули регистрира по-добри от предстоящото облаги през последното тримесечие, само че при по-слаби данни за приходите.

Спад с 2,5% има при акциите на Comcast Corp., макар че медийният колос показа по-добри данни за приходите и продажбите през последното тримесечие на 2019-а година, защото нейното отделение NBC Universal регистрира спад на приходите с 2,6% при техен напредък с 1,4% за Sky.

Слабо намаляване с 0,2% има при акциите на American Airlines Group Inc. след разбъркан финансов доклад на огромния авиопревозвач. Ръст с близо 5% обаче има при акциите на различен американски авиопревозвач - JetBlue Airways Corp. след мощни облаги за последното тримесечие.

Силно поевтиняване с сред 4% и 5% има при акциите на казино и хотелиерските оператори като Wynn Resorts Ltd, Melco Resorts & Entertainment Ltd и Las Vegas Sands Corp, защото огромна част от техните доходи идват от Китай.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР