Търговията на двата основни сорта петрол в следобедните часове в

...
Търговията на двата основни сорта петрол в следобедните часове в
Коментари Харесай

Петролът стартира с незначителна промяна в цените


Търговията на двата съществени сорта нефт в следобедните часове в четвъртък 2 януари мина при мощна динамичност. В ранния следобяд фючърсът за март за петролът вид Brent поевтиня до 53,01 $ за барел, само че след това за малко набъбна до 56,4 $ за барел, приключвайки търговията на равнище от 54,8 $ за барел.

Договорът за февруари за лекия WTI в ранния следобяд също се намали до 44,5 $ за барел, само че по-късно за малко се покачва до 47,6 $ за барел, като търговията приключи на равнище от 46,4 $ за барел.

Сутринта на 3 януари петролът започва с нищожно покачване. Договорът за март за петрола вид Brent се котира при цена от 54,25 $ за барел - плюс 0,8 %.
Фючърсът за февруари за петрола вид WTI се търгува на цена от 45,57 $ за барел или нарастване от 0,3 %.

Наблюдателите на пазара изясняват вчерашното намаляване с опасенията, свързани със забавянето на растежа на международната стопанска система и рисковете от остатък на горива. Влияние оказват и данните на EIA за равнището на рандеман на нефт в Съединени американски щати през декември – 11,537 млн. барела дневно. В същото време неналичието на решение във връзка с блокирането на работата на американското държавно управление сега е един от факторите, влияещи върху пазара.

Според данните за 2018 година петролът вид Brent е поевтинял с към 20 %,а WTI – с съвсем 25 %.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР