Търговията на дребно в България вече е в процес на

...
Търговията на дребно в България вече е в процес на
Коментари Харесай

Рекорден ръст на онлайн търговията у нас

Търговията на дребно в България към този момент е в развой на възобновяване от шока, който претърпя при започване на пандемията. През септември за пети следващ месец тя е с растеж на месечна база, а в съпоставяне със септември 2019 година спадът ѝ е най-малък, демонстрират данните на Национален статистически институт, представени от.
При всички артикули на месечна база има растеж на продажбите, само че най-големи са те в продажбите на дрехи, и козметика, както и при търговията през интернет. В съпоставяне с август растежът на търговията на дребно е 2,8% общо, като по-голямата част от него се дължи на нехранителните артикули. В съпоставяне с година по-рано оборотите на търговците към момента са по-малки, само че спадът към този момент е единствено с 6,7%, до момента в който в предните месеци се движеше към 20% и едвам през август понижа на 12%. Има даже артикули, чиито продажби през септември надвишават тези от септември 2019 година, да вземем за пример при мебелите и домакинската техника има 4,2% растеж спрямо година по-рано. Продажбите на хранителни артикули, цигари и питиета в хипермаркетите и другите профилирани магазини са с 1,4% растеж на годишна база.
 Национален статистически институт: В над 75% от домовете в България има интернет Национален статистически институт: В над 75% от домовете в България има интернет
Повече от три четвърти от българите разполагат с интернет в домовете си, една трета в никакъв случай не са употребили мрежата. Резултатите са от прочие..
Онлайн търговията обаче отбелязва безспорен връх – спрямо година по-рано тя има 53,9% растеж, какъвто не е отбелязван в никакъв случай до момента. Онлайн търговията по принцип не пострада от рецесията, само че в предходните месеци отбелязваше по двайсетина % годишен растеж и единствено един път - 35,5%. Промишленото произвеждане и строителството също се възвръщат постепенно от рецесията, демонстрират данните на Национален статистически институт за септември. В индустрията месечният растеж на показателя е 2,3%, само че в съпоставяне със септември 2019 година към момента има спад от 2,6%. Най-голям е месечният растеж в машиностроенето – 21,9%, само че то и пострада доста мощно при започване на пандемията. Индексът на строителството също демонстрира растеж от 1,5% през септември спрямо август и спад от 1,7% в съпоставяне със септември предходната година. Сегашният растеж идва най-много от строителството на инженерни уреди - пътища, мостове и други, а не от сградното строителство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР