Търговията на БФБ днес беше белязана от голямо събитие. Браво

...
Търговията на БФБ днес беше белязана от голямо събитие. Браво
Коментари Харесай

Браво Пропърти Фонд АДСИЦ излезе на борсата. Регистрира най-голямото листване на БФБ от началото на 2019 г.

Търговията на БФБ през днешния ден беше белязана от огромно събитие. Браво Пропърти Фонд АДСИЦ започва борсовия ден у нас с емисия акции от нарастването на капитала на сдружението. Размерът на емисията е 36 050 000 лв. и подхожда на броя им, като всяка акция е с номинална стойност 1 /един/ лев.

Книжата на Браво Пропърти Фонд АДСИЦ към този момент се търгуват на Основен пазар на БФБ, Сегмент Standard под борсов код BPY. Водещ управител по предлагането на нови акции от нарастването на капитала на сдружението е УниКредит Булбанк. Маркет-мейкър на емисията е капиталовият медиатор Карол.

Браво Пропърти Фонд е акционерно сдружение със специфична капиталова цел, което влага паричните средства, набрани посредством издаване на скъпи бумаги, в недвижими парцели (секюритизация на недвижими имоти). През февруари сдружението закупи постройка на стойност 60 милиона лв. с разгърната застроена повърхност от към 14 500 кв. м. наоколо до огромен търговски център в гр. София.

„ В резултат на сериозния растеж на пазара на недвижими парцели, следим и засилен инвеститорски интерес в бранша. Логично идва и нарастването на капитала на Браво Пропърти Фонд, чието листване е най-значимoто от началото на 2019 година Убедени сме, че финансовият пазар дава отлична опция за привличане на средства за вложения в недвижими парцели и ще сме очевидци и на последващи листвания от бранша “, сподели Иван Такев, изпълнителен шеф на БФБ.

Към момента сдруженията със специфична капиталова цел от бранша на недвижимите парцели, които се търгуват на Основен пазар на БФБ са 13, с пазарна капитализация над половин милиард лв..
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР