Търговище. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в тържественото

...
Търговище. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в тържественото
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание участва в тържественото честване на 140 години от Освобождението на Търговище

Търговище. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева взе участие в тържественото честване на 140 години от Освобождението на Търговище. Тя участва на ритуала по издигане на флагове на площад „ Свобода “. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Председателят на Народното събрание се включи в шествието до Морената и в церемонията по поднасяне на цветя и венци в памет на починалите за свободата на Търговище.
В ден като този ние би трябвало да помним, че в случай че всеки монумент е разрушим от времето, то нерушим е единствено споменът, който живее в поколенията и който ги въодушевява за героизъм, съобщи в словото си ръководителят на Народното събрание. Затова по думите й подобен незабележим монумент би трябвало да вдигнем в душите си за великата епопея на Освобождението, който да можем да предадем на тези, които ще дойдат и след нас. Тогава в действителност ще сме изпълнили дълга си пред Майка България, добави Цвета Караянчева.
Свободата е изстрадана от всички българи, платена с потоци българска и съветска кръв, узаконена със силата на духа и оръжието, акцентира ръководителят на Народното събрание. Длъжни сме да предадем магията на тази независимост на поколенията, с цел да я има България, добави още Цвета Караянчева. Председателят на Народното събрание прикани " да помним, че нерушим е споменът, който живее в поколенията и ни въодушевява ".
Длъжни сме знаем, че правото да сме свободни българи не идва безплатно и не е обвързване, а велика и свещена привилегия и по тази причина би трябвало освен да го изживеем, само че и да го съхраним вечно, съобщи Цвета Караянчева. Длъжни сме да знаем, че сме парченце от смел народ-мъченик, че носим неговата памет, неговата национална концепция и неговия народен порив, добави тя.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР