Търговецът, който предвиди дъното на Биткойн (около $16,000), актуализира прогнозата

...
Търговецът, който предвиди дъното на Биткойн (около $16,000), актуализира прогнозата
Коментари Харесай

Биткойн: Наближава критичен момент – какво да следим?

Търговецът, който планува дъното на Биткойн (около $16,000), актуализира прогнозата си за водещата криптовалута.

Предполага се, че псевдонимният търговец, прочут като DonAlt, неотдавна е навлязъл още веднъж на пазара, откакто е купил Биткойн на $16,000 и е продал на $25,000. Той твърди, че е влезнал още веднъж на цена от $23,000.

В последното издание на своя седмичен преглед DonAlt твърди, че с наближаването на месечното затваряне на BTC настава решителен миг за пазарите.

Месечна опозиция и бичо рали

Според анализатора Биткойн е на път да затвори над месечната опозиция при $23,291, което би било сигнал, че ралито на BTC ще продължи.

Той има вяра, че пазарът може да види малко оживление през идващия месец, в случай че Биткойн затвори над тази месечна опозиция. Все отново той чака BTC още веднъж да тръгне нагоре.

Значително равнище на поддръжка

DonAlt навлезе на пазара заради натоварен боязън от пропускане на облаги. Неговият бичи мироглед за BTC остана недокоснат, до момента в който активът се приближаваше до сериозното нивот от $23,000.

Въпреки това той предизвести трейдърите да бъдат внимателни, в случай че Биткойн пробие под $23,000 и се приближи до основна зона на краткосрочна поддръжка на равнище към $22,500.

DonAlt сподели, че има смисъл да бъдем деликатни, в случай че това се случи, тъй като това може да значи, че BTC навлиза в зона, в която към този момент не прави по-високи дъна и се връща в остарели диапазони под $22,500.




Как страхът от пропускане или FOMO може да повлияе на трейдърите

Страхът от пропускане (FOMO) е психически феномен, който разказва възприятието на безпокойствие или страдание, което поражда, когато някой счита, че пропуща дадена опция. В подтекста на търговията FOMO може да накара трейдърите да вземат ирационални или импулсивни решения, като да вземем за пример да купят актив на висока цена, тъй като се опасяват, че ще пропуснат евентуални облаги.

Въпреки че FOMO може да бъде мощен мотиватор, който кара търговците да подхващат дейности, той може да има и негативни последствия. Например трейдърите, които купуват актив по време на рали, провокирано от FOMO, могат да купят на висока цена и по-късно да следят по какъв начин цената на инвестицията им бързо понижава, когато пазарът се поправя. Това може да докара до обилни загуби, а също и до прочувствен стрес за търговците, които считат, че са пропуснали опция или са позволили неточност.

Освен това FOMO може да докара до цикъл на покупки на високи цени и продажби на ниски. Трейдърите изпадат в суматоха и продават активите си, когато цените спадат, единствено с цел да купят още веднъж на по-висока цена, когато пазарът стартира да се възвръща.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР