Target казва, че ще затвори девет магазина в четири щата поради кражби и организирана престъпност в търговията на дребно

...
Target затваря девет магазина в четири щата, като твърди, че
Коментари Харесай

Target затваря девет магазина в четири щата, като твърди, че кражбите и организираната престъпност в търговията на дребно създават неустойчива бизнес среда.

„Не можем да продължим да управляваме тези магазини, защото кражбите и организираната престъпност в търговията на дребно застрашават безопасността на нашия екип и гости и допринасят за неустойчивото бизнес представяне“, каза Target в съобщение. „Ние знаем, че нашите магазини играят важна роля в техните общности, но можем да бъдем успешни само ако работната среда и средата за пазаруване са безопасни за всички.“

Магазините ще затворят на 21 октомври. Магазините включват местоположението в Източен Харлем в Ню Йорк, две места в Сиатъл, три места в Портланд и три места в Сан Франциско и Оукланд.

Търговецът каза, че е добавил повече сигурност и е внедрил други инструменти против кражба, преди да реши да затвори магазините.

Засегнатите служители ще могат да се прехвърлят в други целеви местоположения.

Не е ясно дали магазините не са се представяли или са постигнали целите си за приходи. Target не коментира това.

Битка срещу кражбата

Съобщението на Target идва в същия ден, в който Националната федерация на дребно публикува нови данни за състоянието на кражбите на дребно.

NRF, най-голямата търговска група в индустрията за търговия на дребно, заяви във вторник, че средното свиване – термин, който се отнася до стоки, изчезнали поради външни и вътрешни кражби, измами, щети и други причини – е струвало на търговците на дребно 112,1 милиарда долара загуби през 2022 г., повече от 93,9 милиарда долара през 2021 г. Групата каза, че средният процент на свиване през 2022 г. се е увеличил до 1,6% спрямо 1,4% през предходната година.

NRF каза, че търговците на дребно също са все по-загрижени за това, че престъпленията в магазините стават все по-опасни и насилствени и избират да затварят магазини в особено уязвими места.

Тези местоположения на магазини изиграха важна роля в техните общности – когато местоположението в Източен Харлем беше отворено през 2010 г., компанията похвали как първият магазин, отворен на остров Манхатън, е бил достъпен за пешеходци и масов транспорт и че ще подкрепи местната икономика.

Target каза, че е подкрепил общностите, в които са магазините, чрез дарения и инициативи.

Това е история в процес на развитие и ще бъде актуализирана.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР