Target току-що направи промяна в политиката, която ще засегне почти всички нейни служители — може ли други компании да последват примера?

...
През юли Target обяви промяна в своя дългогодишен дрескод. По-голямата
Коментари Харесай

През юли Target обяви промяна в своя дългогодишен дрескод. По-голямата част от нейните работници вече ще могат да носят шорти, съобщи CNN.

Преди това служителите на Target трябваше да носят едноцветни панталони, капри или поли, обясни CNN. Само служители, които работят навън, като например в секцията за трева и градина, имаха право да носят шорти. Но сега повечето от 440 000 работници на компанията в САЩ имат достъп до тази опция, за да победят жегата.

Причината, според CNN, е повишаващата се температура на планетата. Средно времето става все по-горещо благодарение на задържащото топлината замърсяване на въздуха в атмосферата. Тази промяна повиши летните температури в много региони, особено в райони, които вече бяха горещи и влажни, и причини тежки горещи вълни в САЩ тази година, особено на юг.

Промяната в политиката на Target е умна едно, предвид федералните разпоредби за работното място. OSHA изисква от работодателите да поддържат местоположението безопасно и свободно от много известни опасности – и това включва прекомерна топлина.

Според CNN Target има и други политики, които да помогнат на служителите да останат хладни, включително почивки за вода и почивайте, когато условията са горещи.

За съжаление, не всички работодатели следват тези указания. Според анализ от 2021 г. на NPR процентът на смъртните случаи от топлина сред работниците се е удвоил през последните три десетилетия, което показва, че условията не са толкова безопасни, колкото са били.

Работниците и всички други хора, които се окажат заклещени някъде горещо, могат да предотвратят сериозни състояния като топлинен удар, като стоят далеч от слънцето, пият вода, нанасят хладни, мокри кърпи върху кожата си и в екстремни случаи се потапят напълно в хладка водна баня.

< p>В дългосрочен план един от най-ефективните начини за обръщане на тази тенденция на смърт от топлина ще бъде намаляването на температурата на планетата чрез намаляване на замърсяването на въздуха от мръсни енергийни източници като въглища, петрол и газ.

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за готини новини и действителна информация, която ви улеснява да си помогнете, докато помагате на планетата.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР