Target бързо дръпна детска книга от дисплея си за Месеца

...
Target бързо дръпна детска книга от дисплея си за Месеца
Коментари Харесай

Target изтегля книга за Месеца на чернокожата история, която е маркирала погрешно Букър Т. Уошингтън, други икони: „Скандално“

Target бързо дръпна детска книга от екрана си за Месеца на черната история, откакто клиент видя, че е маркирала неправилно черни икони като Букър Т. Вашингтон, Картър Уудсън и W.E.B. Дю Боа.

TikToker Issa Tete — която споделя, че преподава история на Съединени американски щати на възпитаници в гимназията и е специализирала обществени науки в колежа — сподели, че е закупила книга с образователни действия в жанр магнит от Target, озаглавена „ Граждански права “, с цел да я показа със своите възпитаници в чест на Февруари е месец на черната история.

В TikTok Тете демонстрира анимационна илюстрация на мустакат мъж, обозначен в книгата като Картър Г. Уилсън, възхваляван като един от първите учени, изучавали афро-американската история.

„ Това не е Картър Г. Уилсън. Това е W.E.B. Дю Боа “, споделя Тете, обръщайки се към черно-бяло изображение на Дю Боа – историческият деятел за цивилен права, който беше първият цветнокож човек, получил докторска степен от Харвард – в Уикипедия, което демонстрира мъж с сходни мустаци....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР