Търгът ще се проведе от 20 до 22 май в

...
Търгът ще се проведе от 20 до 22 май в
Коментари Харесай

Лични вещи на фронтмена на Нирвана Кърт Кобейн ще бъдат изложени на търг в Бевърли Хилс

Търгът ще се организира от 20 до 22 май в Бевърли Хилс.

Сред тях са емблематичната му синя китара и последния автомобил на починалия музикант - Dodge Dart от 1965 година

Емблематичната синя китара Кърт Кобейн, с която се раздруса в именитото видео към песента от 90-те на Nirvana „ Smells Like Teen Spirit “, се чака да бъде купено за към 800 000 $, когато излезе на търг идващия месец.

„ Smells Like Teen Spirit “ събра повече от 1,4 милиарда гледания в YouTube, а синият Fender от 1969 година е може би един от най-известните в рока, сподели Мартин Нолан, изпълнителен шеф на Julien’s Auctions, предава Нова тв.

„ Това е една от най-емблематичните китари, идвали в миналото в аукциона, това е синята китара Mustang Fender, една от обичаните на Кърт Кобейн за всички времена. И несъмнено, това е китарата, с която Кърт Кобейн стана прочут във видеоклипа на песента „ Smells like Teen Spirit “ през 1991 година “, сподели Нолан в шоурума на Julien’s Auction в Бевърли Хилс.

Китарата на Кобейн е в звездната партида в търга на аукционната къща Music Icons, който ще се организира в Ню Йорк и онлайн от 20 до 22 май. Търгът включва и други продукти, в това число автентично произведение на изкуството на Кърт Кобейн, изобразяващо Майкъл Джексън, което се чака да донесе до $40 000 (долара) и една от колите му, Dodge Dart от 1965 година, която се чака да бъде продадена за сред 400 000 и 600 000 $.

Синьо-зеленият Fender Mustang за лява ръка, на който Кърт свири във видеото " Smells Like Teen Spirit " е измежду най-ценните експонати в аукциона.

„ Китарата е от 1969 г и Кърт я използваше доста постоянно. Тя е с истинския си калъф и каишка, това са значими елементи за колекционерите. Тя беше в фамилията на Кърт дълги години. Всъщност била е изложена и в Музея на поп културата в Сиатъл от 2010 година и е голяма атракция там. Оценена е сред $600 и 800 хиляди $. Разбира се, това е доста субективна оценка “, съобщи Мартин Нолан, уредник на търга.

Сред най-забележителните експонати е синият Dodge Dart седан, който Кърт кара през последните години от живота си. Автомобилът даже има лично име - " Baby Blue ". Кърт Кобейн и брачната половинка му Кортни Лав го купуват втора ръка за скормната сума от 2 500 $, само че в този момент този другояче непретенциозен всеобщ модел се прави оценка на цена сред $400 000-600 000.

Търгът включва и произведение на изкуството изобразяващо Краля на Попа – Майкъл Джексън. Картината е рисувана персонално от Кобейн. Почитателите на музиканта ще могат да наддават и за негови кецове, скейтборд и персонални облекла.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР