Tapo C200 е камера за наблюдение с много функции и

...
Tapo C200 е камера за наблюдение с много функции и
Коментари Харесай

TP-Link Tapo C200 – умна камера за наблюдение денем и нощем


Tapo C200 е камера за наблюдаване с доста функционалности и налична цена
(снимки: TP-Link)

Интелигентите устройства навлизат осезаемо в домовете и офисите. Едно от най-очевидните приложения на смарт технологиите е видеонаблюдението – то е по-достъпно и по-лесно от всеки път, с помощта на камерите с Wi-Fi съгласуваност, които могат да се ръководят отвред и когато и да е посредством смарт телефон приложение.

В комерсиалната мрежа у нас е необятно застъпено интелигентното Wi-Fi съоръжение на компанията TP-Link, която от няколко години предлага на пазара разнородни устройства за умния дом. Ще разгледаме – камера за наблюдаване на закрито с резолюция 1080P, която прави записи както денем, по този начин и през нощта, с помощта на инфрачервения датчик с ефикасен радиус от 9 метра.

Моделът записва видео с 15 фрагмента в секунда (fps) на UHS-I microSD карта. Може да се управлява отдалечено благодарение на приложението Kasa от Android и iOS мобилни устройства. Връзката сред смарт телефона и камерата е подсигурена с 128-битово AES криптиране.

Tapo C200 поддържа в двете посоки аудио и опция за гласов надзор с Гугъл Assistant и Amazon Alexa. Камерата предлага панорамен аспект, защото може да се завърта на 360 градуса хоризонтално и да се накланя на 110 градуса. Когато засече придвижване в помещението, където е сложена, Tapo C200 изпраща уведомление непосредствено в приложението. Като цяло, това е интелигентна джаджа с доста функционалности и на добра цена.

Tapo C200 – съществени характерности :

Дизайн

Tapo C200 наподобява тъкмо по този начин, както бихте очаквали да наподобява една камера за наблюдаване. Отпред виждаме лещата на обектива f 2.4, а над нея има светодиод, който демонстрира положението на връзката. Камерата е направена от бяла и доста лека пластмаса. Високоговорителят и портът за зареждане са в задната част на камерата.

Слотът за SD картата, както и бутонът за нулиране са скрити и могат да се видят, като завъртите нагоре черната страна с обектива. Tapo C200 може да се инсталира на стена или таван съгласно потребностите. Основата е гумирана.

Инсталирането на камерата е доста елементарно благодарение на приложението Tapo (достъпно за iOS и Android). Самото приложението има положителни оценки в онлайн магазините. Камерата работи единствено с 2,4GHz-ови Wi-Fi мрежи.

Функции

HD видео. Качеството на изображението е доста положително. Камерата разполага с два режима – LQ и HQ. Когато зададете HQ, всичко става доста по-ясно.

Pan/Tilt: Завъртане на 360° хоризонтално и 114° отвесно. Въртенето на камерата е гладко, когато сте свързани към една и съща Wi-Fi мрежа, само че в случай че ползвате мобилни данни е допустимо изображението да засича.

Разширена функционалност за нощно виждане: През нощта камерата предлага видимост до 9 метра. Тази функционалност е потребна, даже в случай че желаете да употребявате камерата като бебефон.

Откриване на придвижване и вести: Получавате вести на телефона си, в случай че камерата засече нещо съмнително. Известията за придвижване се изпращат незабавно, само че е допустимо да получавате и доста подправени сигнали.

Камерата не разполага с функционалност за различаване на хора или животни и може да изпрати уведомление всякога, когато засече комар, вятър или нещо друго в стаята. Тя обаче предлага опция за избор на избрани области на активност, в които да уведомява за придвижване. Можете също по този начин да зададете степента на сензитивност към придвижване.

Камерата не разполага с облачно вместилище , само че има iSpy програмен продукт с отворен код, който прави видеопотока забележим на компютър и записва непрестанно на корав диск. На пръв взор iSpy наподобява извънредно комплициран и персонализиран, само че напълно не е по този начин. Ако си закупите и HDD WD Purple, няма да се притеснявате за съхранението.

Двупосочна връзка: Можете да споделяте с други хора – да вземем за пример със фамилията вкъщи, като употребявате вградения микрофон и високоговорител на камерата. Ако оставите дете единствено вкъщи, можете да поддържате връзка с него по този метод, а за какво не и с домашния любим.

Сигурно предпазване. Камерата съхранява до 128 GB на microSD карта, което се равнява на 384 часа (16 дни) запис (въз основа на лабораторни условия). Имате опция да зададете стратегия, в която да записвате непрестанно или единствено когато камерата открие придвижване. SD картата не е включена в комплекта.

Гласов надзор. Работи с Гугъл Assistant и Amazon Alexa. По принцип можете да гледате записите от камерата на тв приемник, обвързван към Chromecast, или на Гугъл Nest Hub.

Режим на дискретност. Физическо изключване на обектива на камерата.

Можете да свържете няколко камери по едно и също време : поддържа 4 изгледа на една страница и до 32 камери в едно приложение.

Можете да вършиме видеозаписи или фотоси. Препоръчително е камерата да се инсталира на закрито. Можете да изтегляте изображения и видеоклипове непосредствено на мобилния си телефон.

Ако търсите камера за наблюдаване на добра цена, е добър избор – моделът се предлага на цена към 54 лева с включен Данък добавена стойност. Качеството на изображението е положително, ръководи се елементарно от разстояние благодарение на мобилно приложение. Ако имаше умна функционалност за различаване на хора и опция за предпазване на данни в облак, C200 би била идеалната камера, само че пък iSpy софтуерът доста уголемява опциите за запис на изображения.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР