Тапи и километрични опашки са се образували на границата с

...
Тапи и километрични опашки са се образували на границата с
Коментари Харесай

Тапи и задръствания на ``Дунав мост 2`` -

Тапи и километрични опашки са се образували на границата с Румъния при Видин - на " Дунав мост 2 ", съобщи бТВ. Освен камиони, прекосяването за леки коли също е дълго. 

От " Гранична полиция " оповестяват, че към 13 ч. трафикът е натоварен на граничните пунктове " Дунав мост-Русе ", " Дунав мост-Видин ", " Никопол " и " Кардам " на излаз за товарни коли. Преминаването през взаимните гранични пунктове " Кайнарджа " - " Липница " и " Крушари " - " Добромир " е от 8 до 20 часа.

За денонощие на границата при Видин минават приблизително по хиляда камиона - към 45 на час. Обработването на всеки камион е по 5-6 минути на всяко от петте трасета и това е оптималният потенциал на пункта, споделят от сдружението – притежател на моста. Оттам допълват, че една от аргументите за усилването на трафика е неработещия ферибот " Оряхово-Бекет ".

Поради ниското равнище на река Дунав от 12 ч. на 26 юли е прекратено прекосяването на фериботната платформа . Работата на ферибота ще бъде възобновена, когато реката в региона доближи равнище, позволяващо безвредно корабоплаване, оповестяват от " Гранична полиция ".

" Трафикът, който влиза в България от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", " Кулата " и " Лесово ", всичко минава през Русе и през Видин и е обикновено да има опашки ", съобщи Христо Монев от " Дунав мост Видин-Калафат " АД, представен от бТВ.

Като аргументи за образуването на опашки се показват още и засиленият митнически надзор, както и преориентирането на направления на придвижване на доставки.

Опашки и тапи има и на граничния пункт при Русе. Заради това в 18 ч. поданици на обитаеми места в района ще блокират придвижването там.

На границата с Гърция трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. През взаимните гранични пунктове " Златоград " - " Термес " и " Ивайловград " - " Кипринос " могат да минават единствено леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия обаче трафикът е натоварен за леки коли на вход-изход. На границата с Турция придвижването е обикновено  на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР