Taoiseach настоя, че ирландското правителство е готово да помогне на

...
Taoiseach настоя, че ирландското правителство е готово да помогне на
Коментари Харесай

Ирландското правителство е готово да помогне финансово на Северна Ирландия, тъй като Stormont притиска Обединеното кралство за пари

Taoiseach настоя, че ирландското държавно управление е готово да помогне на Северна Ирландия с спомагателна финансова поддръжка, защото министрите във възобновената изпълнителна власт на Stormont притискат Обединеното кралство за повече пари.

Обещанието на Лео Варадкар пристигна, когато той и министър председателят на Обединеното кралство Риши Сунак посетиха Белфаст, с цел да отбележат връщането на децентрализиране на Севера.

Двамата се срещнаха за частни полемики в Стормонт в понеделник сутринта, само че не организира никакви взаимни срещи с локални политици или взаимни конференции.

Липсата на обществена изява един до друг подхрани диалозите за напрежение в англо-ирландските връзки след хода на Ирландия да стартира правно оборване на противоречивото законодателство на държавното управление на Обединеното кралство за справяне с наследството от проблемите.

По-късно господин Сунак сподели, че „ същинската работа стартира в този момент “, до момента в който той се срещна с първия националистичен първи министър на С...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР