Taoiseach Лео Варадкар каза, че пакет за излизане от €450

...
Taoiseach Лео Варадкар каза, че пакет за излизане от €450
Коментари Харесай

Бреда О`Кийф има „морално задължение“ да върне пакета за напускане от €450 000 на RTÉ

Taoiseach Лео Варадкар сподели, че пакет за излизане от €450 000, даден на върховен изпълнителен шеф в RTÉ, би трябвало да бъде върнат, „ в случай че не бяха налице подобаващи процедури не е последван. "

Междувременно министърът на медиите Катрин Мартин сподели, че има " морално обвързване " за някогашния основен финансов шеф на RTÉ, Бреда О'Кийф, да върне парите назад.

Г-жа Мартин сподели пред Dáil в четвъртък, че „ други основни играчи “ в националния ефирен оператор би трябвало да се явят пред Комитета по обществени сметки и Комитета по медиите на Oireachtas, с цел да отговорят на въпроси. неналичието на бистрота “ във връзка с пакетите за излизане беше „ много шокираща “.

„ Според мен всеки пакет за съкращения би трябвало да бъде в границите на съществуващите схеми в RTÉ и процедурите, които организацията управлява. Трудно ми е да схвана по какъв начин пакетите са били съгласувани без утвърждението на борда или изпълнителния шеф по това време, ” сподели той. и беше единственият случай, при който изискванията н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР