Таня Боева - една от емблемите на поп фолк музиката,

...
Таня Боева - една от емблемите на поп фолк музиката,
Коментари Харесай

Таня Боева за тежките моменти в живота си и за музикалното си завръщане

Таня Боева - една от емблемите на поп фолк музиката, назовават я още и повсеместен реализатор. Отличава се с топъл, гальовен и кадифен глас. С богат репертоар и жанрово многообразие, тя е желан реализатор за мероприятия като сватби, рождени дни, фирмени празненства. Със забележителна лекост извършва и минава през другите жанрове: поп, съвременен поп фолк, български национални песни, македонски, гръцки, сръбски. Таня Боева е лауреат и притежател на Първа премия и на статуетката в състезанието за млад реализатор на фестивала " Златният Орфей ". Тя е единственият реализатор в поп фолка, спечелил огромната премия в именития влиятелен фестивал " Златният Орфей ". Носител на статуетка и първа премия за реализатор в първия по рода си фестивал в поп фолка „ Златният мустанг ". Притежава редица статуетки и награди и от фестивала " Пирин фолк ".

Срещаме се с изпълнителката след нейната 5 годишна музикална пауза. Съвсем неотдавна тя показа нов сингъл, с който се завърна на музикалната сцена. Разговаряме за " Час обич " - новата й ария, за нелекото житейско премеждие, което стопира кариерата й, за неприятните и хубавите моменти в живота й и още - четете в извънредното изявление за GlasNews.bg.

- Здравейте! Правим това изявление дни след премиерата на новата Ви ария " Час обич ". Отзивите от меломаните са позитивни. Разкажете ни малко повече за песента.

- Здравейте! Песента е с съвременно звучене, доста лирична, танцувална. Тук е моментът да благодаря на екипа, с който я създадохме - Александър Попов-Супер Саш, Пепи Петров и Деян Асенов. Текстът е доста настоящ и съм доста щастлива, че отзивите на моите фенове са позитивни и ме зареждат с доста положителна сила, за което им благодаря!

- С " Час обич " Вие се завръщате на музикалната сцена след 5 годишна пауза. В началото на годината стана ясно, че сте била сложена в обстановка, която не Ви е разрешавала да работите - нито физически, нито прочувствено. Тогава, а и през миналите години, към Вас са били отправяни закани от внушителни фигури. Това е и повода да паузирате кариерата си. След всичко, което преживяхте, по какъв начин намерихте сили за това завръщане?

- Да, интервалът и обстановката, в които бях сложена срещу волята си, бяха кошмарни. Мисля, че откакто бяха показани документи от прокуратурата, всички схванаха кои са хората, които по този начин грозно и подло подложиха и мен и детето ми на извънреден тормоз. Искам да благодаря на моите близки, които в този миг застанаха до мен и ме поддържаха, макар че имаше офанзиви и против тях. Със мощна религия в Бога, с силата, която получавах от моите правилни фенове, благодарение на дребното същински другари съумях да намеря мотивация да се върна към моята същина, а точно да създавам, да пея и да веселя хората.



- Какво бихте споделили през днешния ден на хората, които Ви сложиха в това нелеко житейско премеждие?

- Не бих желала да се обръщам персонално към тях. Сигурна съм, че животът предлага разнообразни обстановки, в които демонстрира на всеки, че никой не е над Бог!

- Каква беше Таня Боева по време на тези сложни 5 години и каква е към днешна дата?

- Бях подложена на тормоз, на който малко хора биха издържали, браних и себе си и детето си, нямах опция да мисля за кариера или да създавам. Радвам се, че устоях на това тестване, в този момент съм по-силна, по-решителна и доста стимулирана. Към днешна дата съм щастлива, че се имам опция да веселя феновете си, да сътворявам нови планове и умерено да виждам сина си, който към този момент е на 14г. За страдание той стана очевидец на всичко, което се случваше, на нападението над дома ни, на заканите, беше разпитван десетки пъти, виждаше в действително време по какъв начин бях физически атакувана. Наложи му се да порастне бързо. Тези случки лишиха детските години на сина ми. Аз съм доста горда, тъй като е същински мъжага, доста заслужен и моята най-голяма мотивация и опора!



Таня Боева и нейният наследник - Росен.

- И в тази връзка - можем ли елементарно да забравим предишното, неприятните моменти, тези, които могат да преобърнат живота ни на 360 градуса? Всъщност би трябвало ли да се опитваме да забравим неприятните моменти или е добре да си спомняме за тях, с цел да си имаме едно мислено.

- За страдание случките, които визирахме, надалеч не са най-лошите моменти. В същия този интервал аз изпратих 5 от най-близките си родственици. Малко хора знаят, че преди да стартират всички тези офанзиви, изпратих на оня свят моят втори наследник. Според мен, би трябвало да сме благородни, да вадим поучения от неприятните моменти, само че по-често да се сещаме за хубавите! Аз не съм отмъстителен човек, само че съм помнещ!

- По сингъла " Час обич " работите със относително нов креативен екип - Александър Попов и Петър Петров, които са създатели, както на текста, по този начин и на музиката, както и Вие самата споменахме при започване на диалога ни. Защо решихте да експериментирате с тях и по какъв начин протече работният развой?

- За мен е значимо да има последователност. Тези младежи са изключителни експерти, доста изобретателни и съм щастлива, че работим дружно. Те към този момент са фактор в нашия в бизнес и се веселя, че с изключение на, че работя с тях, сме и другари.

- Любов, обич и отново обич - това е главната тематика в новата Ви ария. Продиктувана ли е от персоналния Ви живот?

- Когато ориста ни лишава нещо, постоянно ни дава друго. След всичко, през което минах, мога да кажа, че любовта ме избави.

- А какво за Вас е любовта?

- Бог е Любов! Тя е онази страст, която най-силно и най блестящо сграбчва сетивата ни! Любовта към Бога, към фамилията, към феновете, любовта е изворът на изобилието за мен!



Кадър от новото видео на певицата към сингъла " Час обич ".

- Лятно, свежо и красиво - такова е видеото към " Час обич ", а Вие демонстрирате чудесни форми. Как поддържате фигурата си?

- Благодаря за хубавите думи! Видеото е дело на различен супер експерт и мой другар - Людмил Иларионов-Люси! Използвам случая да му благодаря още веднъж, както и на целия му екип! Обичам да спортувам, да плавам, да се разхождам измежду природата. А за свежия тип на лицето и кожата съм признателна на топ експертите от Хил Клиник. Горещо предлагам хората да се обръщат към тях.

- Това лято ще се отдадете на работа или на отмора... А може би сте решили да съчетаете потребното с приятното?

- Аз съм от тези късметлии, за които работата е наслаждение! Аз на сцената се зареждам, извънредно съм признателна на всички, които ценят и слушат моята музика!



По-време на снимането на новото видео на певицата.

- Ако съдим по мненията под новото видео, меломаните несъмнено са усетили Вашата липса на музикалната сцена. Какво следва след новия Ви сингъл, с какво ще зарадвате хората, които обичат Вас и музиката Ви?

- Подготвям няколко нови плана, ще се постарая да развеселявам всички, които чакат да наваксам последните 5 години. И знаете ли, още един път бездънен реверанс пред моята аудитория. В шоубизнеса, в случай че те няма 5 месеца, хората не помнят името ти, а аз отсъствах 5 години и Вие отбелязахте стотиците позитивни мнения. Точно тези правилни мои фенове, които единствено дни, откакто излезна новото ми видео, към този момент пеят песента дружно с мен, изпълват сърцето ми с признателност!

- Благодарим Ви за това изявление! Желаем Ви ужасно лято и доста триумфи, както в персонален, по този начин и в професионален проект, а Вие какво бихте поискали на читателите на GlasNews.bg?

- На вас и вашите читатели искам най-сърдечно да са здрави, да ценят околните си хора, да се обичат и да се веселят с моята музика! Желая ви прелестно лято и доста хубави страсти!

" Час обич " - новото видео на Таня Боева гледайте тук:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР