Таня Андреева – бившият здравен министър в кабинета Орешарски, отново

...
Таня Андреева – бившият здравен министър в кабинета Орешарски, отново
Коментари Харесай

Таня Андреева – здравен министър в кабинета Орешарски, отново иска да управлява здравния сектор

Таня Андреева – някогашният здравен министър в кабинета Орешарски, още веднъж желае да ръководи здравния бранш

Съмнения за финансови измами, кухи публични поръчки и почистване на неуместните съпътстваха мандата ѝ пред 8 години

Настоящият здравен министър в оставка Асена Сербезова явно се пробва да дърпа конците и в бъдещото служебно държавно управление, пробвайки се дискретно да промотира за собствен правоприемник в министерството на опазването на здравето доктор Таня Андреева – някогашен здравен министър в кабинета на Пламен Орешарски.

През последния месец на своето министерстване Асена Сербезова се опита да уволни шефа на СБАЛАГ „ Майчин дом “, проф. Иван Костов, и да назначи Таня Андреева, което беше осуетено от вицепремиера Корнелия Нинова в последния миг.

Очевидно Асена Сербезова има интерес след нея Таня Андреева да „ замита “ редица скандални покупко-продажби и уволнения на шефове на огромни държавни лечебни заведения.

По време на мандата си 2013 – 2014 година Андреева се прочу със скандалните си корупционни покупко-продажби към националния комплекс рехабилитационни лечебни заведения, както и с търговията с директорските постове на държавните лечебни заведения. По думите на починалия към този момент шеф на ВМА – ген. Стоян Тонев, за никого в бранша не било загадка, че по това време болнични шефове са се откупвали, с цел да не бъдат заменени, с сред 15 и 50 000 лв.. По времето на Таня Андреева разчистването на неуместни ръководители на лечебни заведения и заменянето им с компрометирани фигури (вкл. разследвани от прокуратурата за финансови злоупотреби) беше процедура, на фона на цялостното законодателно безучастие на тогавашното Министерство на здравеопазването – с нито един импортиран законопроект в Народно събрание. Пак под нейно управление тихомълком бе оповестена социална поръчка за 6,5 млн. лева за „ обезпечаване на информационна съгласуваност за системата на Спешната помощ “, макар че към оня миг такава към този момент съществуваше.

Потенциалното завръщане на Таня Андреева и нейния „ жанр на ръководство “ може да вещае само пагубни последствия за така и така нежната система на опазване на здравето в България.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР