Танцовият състав при Медицинския университет - Плевен с ръководител Джейлян

...
Танцовият състав при Медицинския университет - Плевен с ръководител Джейлян
Коментари Харесай

Танцовият състав на МУ - Плевен с първа изява на голяма сцена

Танцовият състав при Медицинския университет - Плевен с началник Джейлян Демирев се включи в огромния фолклорен концерт-спектакъл “Заедно ”, който се състоя на 29 април в Зала 1 на НДК в София във връзка Международния ден на танца. Студентите на висшето учебно заведение танцуваха с носии на милосърдни сестри от времето на княз Александър I Батентерг, пресъздавайки атмосфера от Пловдивския панаир от тази ера.



Общо 1 342 танцьори от всички краища на България демонстрираха най-хубавото от своето творчество, а продуцент и режисьор на грандиозния план беше Христо Димитров – хореограф на отбор „ Българе “. Организатор на събитието беше Асоциацията на хореографите в България.



Преди вълнуващото събитие се изви „ Най-дългото хоро в София “ пред постройката на НДК. В самодейността се включиха професионални и любителски фолклорни сформира и ансамбли от всички етнографски области на страната. Красотата на българските национални носии и на неповторимите ни неравноделни ритми ще бъдат показани в особено видеопослание за мир, което уредниците на самодейността ще разпространят.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР