Танцов състав „Веселие от с. Катуница представи пред президента и

...
Танцов състав „Веселие от с. Катуница представи пред президента и
Коментари Харесай

Илияна Йотова обсъди с журналисти актуалните проблеми на обществото

Танцов състав „ Веселие " от с. Катуница показа пред президента и вицепрезидента обичая Коледуване

В навечерието на светлите Коледни и Новогодишни празници вицепрезидентът Илияна Йотова предложения на среща-разговор доайени на публицистиката. Обсъдени бяха настоящи проблеми на обществото като безработицата, бедността, приключването на мозъци от страната, растящата експанзия. „ Това не е моята България ", показа именитият режисьор на Българска национална телевизия Ласка Минчева.

Изтъкната бе потребността от по-голямо внимание на страната към образованието и възпитанието на младото потомство. „ Човешкият живот губи стойност от неналичието на обучение и полезности ", съобщи вицепрезидентът. Илияна Йотова обърна внимание на тревожни трендове в областта на образованието, които водят до тежки последици. „ Около 1 милион души попадат в графата „ необразовани " или „ полуграмотни ". Три пъти се е нараснал броят на фамилиите, за които образованието не е полезност. Закриването на учебни заведения в селата е проблем, който след време ще избухне като бомба ", означи вицепрезидентът.

„ Никой не се сеща за нас. Ако към момента нещо можем, то е да мислим ", обявиха доайените на публицистиката. Те споделиха пред Илияна Йотова, че разпореждат на президентската двойка огромни очаквания за смяна. Гостите изложиха пред вицепрезидента своите оферти, които могат да подобрят живота в България. „ С президента Радев вършим всичко, което обещахме на хората преди една година, и няма да отстъпим от това ", акцентира Илияна Йотова.

По-късно танцов състав „ Веселие " от с. Катуница, област Пловдив, зарадва с осъществяванията си гостите и екипа на президентската администрация. Пред президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова децата показаха обичая Коледуване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР