Танцът на планетите около Слънцето е красив и без съмнение

...
Танцът на планетите около Слънцето е красив и без съмнение
Коментари Харесай

Вижте как Сатурн се плъзва зад Луната в това впечатляващо видео

Танцът на планетите към Слънцето е хубав и без подозрение впечатляващ. Това важи с цялостна мощ за Сатурн – с неговите внушителни пръстени, завършени от остатъци от метеорити, комети и спътници, и разкъсвани от мощната гравитационна мощ на тази галактическа топка от водород и хелий.

Не е елементарно да се фотографира сходно знамение. За да заснемеш Сатурн, до момента в който се приплъзва зад Луната – на 1,4 милиарда км разстояние – се изисква огромно майсторство. Точно това обаче прави астрофотографът Кори Шмиц от Южна Африка на 29 март предходната година година по време на лунната окултация на Сатурн. Тази окултация настава, когато орбитата на Сатурн се озове зад нашия изпълнен с кратери сателит. Събитието трае общо 1 час и 44 минути.

„ Обожавам тези астро събития. – написа Шмиц в своя акаунт в Instagram. – Това е първият ми опит да обработя данните, събрани по време на окултацията на Сатурн от Луната – тъкмо преди изгрев слънце в петък сутринта от Южна Африка. Три минути по-късно Сатурн се скри от погледа ми, помрачен от Луната. “

Вижте невероятното видео, което Кори прави, по-долу:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР