„Танцът Делхи”, е пиеса на Иван Вирипаев, чиято цел е

...
„Танцът Делхи”, е пиеса на Иван Вирипаев, чиято цел е
Коментари Харесай

Владо Карамазов готов за премиерата на „Танцът Делхи”

„ Танцът Делхи”, е пиеса на Иван Вирипаев, чиято цел е да отвори пространство, в което западната философия, нравственос и морал се срещнат с източната философия. Тези две линии основават по един абсурден и доста прелъстителен метод сценичен свят, който е извънредно комичен, на моменти неуместен и даже заплашителен.

Премиерните дати на спектакъла са на 1, 2 и 3 декември на Голяма сцена, само че билети за тях съвсем не са останали. Следващите представления са на 14, 15 и 21 декември от 19:00 часа.

Режисьор на постановката е Галин Стоев, който неотдавна е шеф на театъра в Тулуза. В нея Карамазов е единственият мъж, на който партнират пет изключителни актриси - Светлана Янчева, Радена Вълканова, Елена Телбис, София Бобчева и Радина Кърджилова.

„ Не мога с думи да ви предам смисъла и същността на танца Делхи. За да се разбере, той би трябвало да се види “, показа Карамазов във Facebook. „ Мога единствено да ви кажа това, което аз разбрах, когато го видях за първи път. Сюжетът споделя за една велика танцьорка, която измисля популярен танц. Танцът е толкоз мощен, че всеки, който го гледа, се трансформира, животът му се прекатурва с главата надолу и той стартира да живее по различен метод. Неслучайно това е танц, тъй като изкуството може да трансформира ориси. Аз персонално бленувам този танц в действителност да съществува и да съм един от феновете в залата, който го гледа”, добави артистът.

В момента с изключение на в киното и на сцената на Народния спектакъл Владимир Карамазов дружно с най-хубавите си другари Юлиан Вергов и Захари Бахаров развиват продуцентската си компания „ Three Bears Entertainment “, чийто първи и сполучлив план е постановката „ Арт “ на Ясмина Реза. Постановката се посреща с овации от публиката, както и от критиците. След премиерата ѝ през април 2013 година тримата другари вършат турнета в цястраната
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР