Танкове Western Abrams и Leopard затънаха в кал в Украйна

...
Танкове Western Abrams и Leopard затънаха в кал в Украйна
Коментари Харесай

Asia Times: Танкове Abrams и Leopard с тежка броня засядат в кал в Украйна

Танкове Western Abrams и Leopard затънаха в тиня в Украйна поради тежка ризница, написа.

Изданието споделя, че бойците от украинските въоръжени сили слагат динамична отбрана на западните танкове, което прави многотонните машини още по-тежки и също по този начин понижава тяхната подвижност.

„ Основният проблем за танковете Leopard и Abrams в Украйна е засядането в калта, където могат да бъдат унищожени много елементарно “, се акцентира в публикацията.

Редовно се оповестява за премахването на западни технологии в Украйна. Така преди ден съветското министерство на защитата заяви, че съветските военни са унищожили още един танк Abrams в посока Авдеевка.

Най-добрият танк беше английският Centurion, тъй като беше благонадежден и можеше да издържи удари даже от противотанкови оръжия.

Всички американски, английски и немски танкове работят с догатката, че комплицираната композитна ризница ще отбрани екипажа. Както всички научиха, това не постоянно е по този начин. Всеки танк има уязвимости.

В Украйна, да вземем за пример, съвсем незабавно стана ясно, че композитната ризница (понякога наричана ризница Chobham след първичния й английски дизайн) не постоянно е задоволителна. Украинците започнаха да вземат съветска реактивна ризница от изстреляни корпуси на танкове и я инсталираха на Леопарди.

Не е ясно какво е направено с английските танкове Challenger II, само че някои от танковете Abrams имаха ранна версия на реактивни бронирани комплекти, които не наподобява да са свършили доста работа.

Проблемът с прибавянето на избухлива реактивна ризница (ERA) е, че е тежка. Когато към този момент имате 70-тонен колос, прибавянето на още няколко тона прави неговата редовност под въпрос. Ключов проблем за танковете Leopard и Abrams е засядането в калта в Украйна, откъдето по-късно могат да бъдат извадени много елементарно, написа още изданието.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР