Тънко - тънко, но според много зрители Иван и Андрей

...
Тънко - тънко, но според много зрители Иван и Андрей
Коментари Харесай

Иван и Андрей поискаха смяна на името Александър Невски на катедралата на София

Тънко - фино, само че съгласно доста фенове Иван и Андрей като че ли опипват почвата за някакъв нов план.

Продуцентите на „ Фермата “ Иван Христов и Андрей Арнаудов непосредствено желаеха публичен спор за промяна на името на най-големия български православен храм – храм-паметника „ Св. Александър Невски “.

На 23 ноември, когато се празнува светеца патрон на храма, те използваха предаването, с цел да разгласят новата си идея.

„ Александър Невски не е български светец.

Какъв е по националност могат да кажат историците.

Важното е, че най-голямата черква в България има патрон, който нито е обвързван със страната ни, нито нищо “, съобщи Иван. Андрей добави доводите за промяната на името на софийската катедрала:

„ Това е все едно Националният стадион „ Васил Левски “ да се споделя Йохан Кройф, Боби Чарлтън или Франц Бекембауер. Велики футболисти, само че нямат общо с България – холандец, англичанин и немец “.



Иван и Андрей припомниха, че за четири години, от 1916 до 1920, храмът е носил името на Св. Св. Кирил и Методий, което съгласно тях е доста по-логично. Арнаудов обаче съобщи, че има и други разновидности, като да вземем за пример катедралата да е отдадена на Св. Климент Охридски или на Св. Борис-Михаил Покръстител.

Дуетът продуценти и водещи допълниха, че осъзнават, че не са те тези, които могат да дават такива хрумвания, само че ще се радват най-малко да стартира спор за прекръстването на храм-паметника, който е един от най-значимите знаци на София, а и на България.

Иван и Андрей подчертаха, че са наясно, че обществото ни сега е разграничено на русофили и американофили.

„ Това са двете ни най-големи армии “, разяснява Арнаудов.

Те показаха, че желаят не да основат нова борба сред тях, а просто да разсънят българщината и да трансформират един факт за страната и столицата ѝ, в който съгласно тях няма никаква логичност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР