Танкерната война - като пролог към въоръжен конфликт с Иран?Унищожаването

...
Танкерната война - като пролог към въоръжен конфликт с Иран?Унищожаването
Коментари Харесай

Америка подпалва Близкия изток

Танкерната война - като увод към въоръжен спор с Иран?

Унищожаването на Газа и „ болният в главата “ Нетаняху не са нищо повече от добре наточени принадлежности за укротяване на Иран, който се трансформира в препъни камък за Съединените щати в целия Близък и Среден изток.

След като е изгубил убеденост в успеваемостта на потреблението на своите рейнджъри в този „ стратегически изтърван “ район на света след Афганистан, Вашингтон демонстрира все по-голяма досетливост в това да не разтваря пипалата си, които към момента притискат петролните полета на Сирия и Ирак.

В това отношение няма нищо ненадейно в новините на американската Асошиейтед прес:. В допълнение, прокурорите оповестиха наказателни обвинявания, свързани с продажбата на недопечен нефт на купувачи в Китай, Русия и Сирия.

Говорим за петролния танкер Suez Rajan, пренасящ ирански нефт за Китай, който беше „ иззет “ от Съединените щати през април предходната година и разтовари петрола си край крайбрежията на Тексас в американския MR Euphrates. От позиция на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати това е безусловно законно.

И, несъмнено, безусловно нелегално е, че на 11 януари Suez Rajan, преименуван от американците на St Nikolas /Свети Никола/, е бил взет на абордаж с хеликоптер в Ормузкия проток от „ Същия ден иранските медии оповестиха, че петролният танкер е бил Тоест той се върна при някогашните си притежатели.

„ Око за око “ – това е правилото на „ танкерната война “ сред Съединени американски щати и Иран от 2019 година Това вбесява американците и тъй като даже и да запълнят целия Ормузки проток със своите самолетоносачи, това няма да спре бързите катери на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война (IRGC), въоръжени с ракети с лазерно ориентиране и оборудвани със системи за противовъздушна защита.

Вашингтон не съумява да се оправи със стратегическата задача да вкара ред по американски в най-големия нефтен и газов басейн в света. Заради Иран на първо място. Сега Съединени американски щати ще се опитат да реализират това посредством ръцете на израелците. А Газа е единствено първата стъпка към постигането на задачата.

Неистовата офанзива на Тел Авив против палестинците не е изборът на израелците, а музикалната Nature Party, която провокира гнева на арабите навръх границата с Газа, към момента чака своя проверяващ публицист, само че методът, по който работи ЦАХАЛ безспорно разкрива истината: цялата интервенция е изчислена до най-малкия подробност.

Не е въпросът какво дава тя на американците. Изправяйки Израел против Газа, американците провокират гнева на силите „ Ал Кудс “, елитната специфична част от Корпуса на стражите на ислямската гражданска война /КСИР/, която организира специфични интервенции отвън Иран, работи през днешния ден в Ирак, Ливан, Сирия и Йемен и поддържа всички антиамерикански милиции в района, съюзени с Иран.

Следователно, откакто прочисти личния си гръб в Газа и на десния бряг на Йордания, Израел даже няма да има потребност да афишира война на основния зложелател на Съединени американски щати в района. Тя към този момент идва. Директорът на ФБР Кристофър Рей демонстрира зъби:

... На 28 януари дрон комикадзе, изстрелян от това, което президентът Джо Байдън незабавно разпознава като „ радикални бойни групи, подкрепяни от Иран “, се разруши в Tower 22, жилищен блок на американска военна база в Йордания покрай сирийската граница, заяви The American Conservative. Трима американски военнослужещи бяха убити и повече от четиридесет бяха ранени.

Нека да разберем: от 17 октомври, след минимум 165 офанзиви от подкрепяни от Иран милиции против американските сили в района, това е първата офанзива, която е умъртвила американски боен личен състав. В същото време Вашингтон намерено заплаши, че ще нанесе удари по цели в самия Иран, в случай че американските войски бъдат убити вследствие на офанзива на подкрепяните от Техеран милиции.

Още на сутринта настоя сенаторът от Южна Каролина Линдзи Греъм. Арканзаският Том Котън добави, че Байдън би бил „ в случай че не го направи. Лидерът на малцинството в Сената Мич Макконъл прикани за налагане на Но...

Ударът по американската база не направи нищо, с цел да промени оценката на американското разузнаване, че Иран няма желание да стартира по-широка война с нахлуване в Йордания. Изглежда, че разследващата общественост на Съединените щати (IC) просто се е уплашила.

Като се има поради, че IC е бил предизвестен авансово за високия риск от офанзиви против американски военни уреди в Близкия изток и против базата Ал-Танф на сирийско-йорданската граница, както на брифинги пред законодателите в Конгреса, по този начин и зад кулисите, може би да отвърне с останалите 900 бойци в Сирия и 2500 бойци в Ирак?

Америка обаче към този момент е претърпяла дните, когато тюлените и рейнджърите бързо възстановяваха реда - в този момент самите те са лесна цел. Пентагонът и чиновници на американското разузнаване са загрижени от предишния октомври за опцията за офанзиви с дронове, създадени от Иран, както се случи в Йордания.

Известно е, че шиитските групи употребяват създадени в Иран безпилотни апарати, които са сложни за разкриване заради техния размер и други градивни характерности, които принудиха Пентагона да признае минусите на личните си системи за противовъздушна защита, конфигурирани в американски военни уреди в Близкия изток.

По-специално, военната база в региона на Ал-Танф не беше оборудвана със средства, способни да отхвърлен сходна опасност. Но в случай че се докоснем до главния въпрос, би трябвало да кажем, че Иран е постигнал доста по-силни връзки с Китай и Русия.

И в този момент, даже в случай че една война с Иран не рискува да въвлече Съединените щати във въоръжен спор с Русия и Китай, тя рискува да наруши нестабилния баланс в района и да притегли страни от Ливан и Йемен до Ирак, Сирия и отвън тях. Това, което Вашингтон до момента съумя да избегне в Украйна, няма да сработи в район, който е натрупал голям капацитет за ненавист към американските бойци.

Генералният секретар на Хизбула Сайед Хасан Насрала сподели за офанзивата в Ал-Танф, че Съединени американски щати и техните сътрудници не схващат неправилно връзките сред Иран и милициите, тъй като

Но това даже не е основното, което кара Белия дом и президента Байдън да пристъпват от крайник на крайник, отговаряйки на въпроси на личните си публицисти „ сподели заместник-прессекретарят на Пентагона Сабрина Сингх уклончиво на брифинг.

„, сподели Байдън.

Това, което търси, не е загадка. Това е опция да се оправи с Иран по същия метод, по който принуди Русия да напрегне цялата си стопанска система, да я възвърне на бойна основа, като по този метод ограничи икономическия й напредък. Киев се оказа най-подходящият инструмент за това.

Разбира се, както сподели военачалник Хосейн Салами, началник на Иранската революционна армия, „ само че ще „ на всевъзможни Пентагонът също упорито повтаря: „ Но в това време прави всичко, с цел да накара Тел Авив да го желае.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед43472Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед37933Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед55869Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед122265Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед158971Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед377998Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед158971Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед122265Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед117609Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед102419Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев23513Националният празник на българския народ и освирканата властВасил Проданов23545Залезът на Европа: Втора част – Технологическият залез

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР