Танкерите в Черно море, които пътуват със суров нефт за

...
Танкерите в Черно море, които пътуват със суров нефт за
Коментари Харесай

Танкерите с нефт към ''Росенец'' са военна цел за украинската армия

Танкерите в Черно море, които пътуват със недопечен петрол за „ Лукойл “ от Новоросийск към терминала „ Росенец “ край Бургас, са законна военна цел на украинската войска. Това удостовери икономическия консултант на Володимир Зеленски Олег Устенко. В изявление за „ Политико “ на 8 август Устенко разкри решението на Киев:

" Всичко, което руснаците транспортират през Черно море, е наша основна военна цел. Че Украйна не се майтапи, демонстрира пробойната в петролния танкер SIG, чийто фотоси се появиха в петък в обществените мрежи. "
 
Държавната работа за морски и речен превоз на Украйна разгласи, че шест съветски пристанища - в това число Новоросийск, Туапсе и Таман - ще бъдат част от " зоната на боен риск " до второ разпореждане. От Новоросийск потеглят и танкерите със недопечен нефт за България.

Украйна стартира да си връща на Русия със същите способи, които руснаците употребяват против Украйна. Киев нападна всички кораби, пренасящи съветски нефт и петролни артикули в Черно и Азовско море. Проблемът е в това, че лъвският дял от товарите, превърнати в цели, е предопределен за пазара на Европейски Съюз. От своя страна това значи, че всеки миг може да прехвръкнат искри сред Киев и Запада.

Това е самобитен напън върху Запада: дайте ни това, от което се нуждаем за ефикасна контраатака, тогава ние няма да нападаме съветски петролни танкери в Черно море - изяснява доктор Даниел Шелиговски, координатор на програмата за Източна Европа в Полски институт по интернационалните връзки (PISM) в изявление за портала Interiа.

Подобна стъпка, съгласно доктор Шелиговски, е директен отговор на това, че Русия нарушава зърненото съглашение извърши поредност от офанзиви против украински зърнени хранилища и пристанища. „ Тази история стартира оттова, че Русия блокира зърнения кулоар, заплашвайки да нападна нашите кораби и да унищожи нашите пристанища. Нашата морска инфраструктура е непрекъснато обект на съветски офанзиви “, аргументира се съветникът на украинския държавен глава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР