Танкер в Керченския пролив е пострадал при удар на украински

...
Танкер в Керченския пролив е пострадал при удар на украински
Коментари Харесай

Руски петролен танкер пострада в Керченския проток след удар от украински безпилотен катер

Танкер в Керченския проток е потърпевш при удар на украински безпилотен уред, предадоха международните организации, като се позоваха на съветския Морски спасително-координационен център.

Екипажът от 11 души, на танкера е незасегнат и е към този момент на несъмнено място. На мястото, на което се намира плавателният съд, са пристигнали два буксира. Пострадало е машинното поделение на танкера. Разлив на нефт няма.

Танкерът е плавал под съветски байрак.



Според " Москоу таймс " потърпевшия танкер е " СИГ ", който е обект на американски наказания, тъй като доставя гориво на съветските сили, притекли се на помощ на сирийския президент Башар Асад.

Няколко членове на екипажа са били ранени при офанзивата от счупени стъкла, пък съобщи в " Телеграм " Владимир Рогов, назначеният от съветските управляващи началник на администрацията в Запорожка област.

Нападението бе осъществено ден, откакто  украински дрон удари съветски боен транспортен съд в черноморската база Новоросийск - първа сходна офанзива там. Източник от украинските служби за сигурност съобщи пред Франс прес през вчерашния ден, че тази офанзива е била сполучлива.

По-рано тази нощ бе обявено, че придвижването по Кримския мост е било краткотрайно прекратено след издадена паника за офанзива, ненасочена непосредствено против него. То към този момент е възобновено, оповестяват локални представители.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР